Spelarbetyg efter Liverpool – Wolverhampton 2 – 2

FA-cupen och ytterligare en chans att vända säsongen. Då fick Liverpool kanske det sämsta tänkbara resultatet. Tabbar, långsamt mittfält och debut krönte kvällen som resulterar i omspel.

Alisson 4
Det var ett tag sedan sist, men när det regnar så öser det. Fruktansvärt misstag till 0–1, och ett par skotska svordomar efter att han slagit bort ytterligare passningar. Gör en riktigt vass räddning i andra halvlek, och trots ruggigt oflyt kanske man kan kräva mer av Ali vid 2–2? En kväll att glömma för honom och nog finns det en irländsk cupspecialist som är ännu mer uppgiven än oss?

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 84’)
Inte involverad i särskilt mycket defensivt, och i ärlighetens namn inte särskilt mycket i offensiven heller under den första halvleken. Men sedan smäller det till, passen till Núñez är av högsta kvalité och jag hävdar att bara två i ligan har de i sina fötter. Gör det han ska i dag och det får sammanfatta Trents kväll.

Joel Matip 5
Ingen vidare första halvlek från Joel. Slarvig med bollen och höll på att bjuda Wolves på ett mål innan Alisson gjorde. Känns något försiktig i duellerna och det gynnar sällan en mittback. Spelar upp sig i den andra halvleken, men vi måste nog kräva mer av Matip framöver när motståndaren heter Benzema i stället för Guedes.

Ibrahima Konaté 7
Tvärtemot sin mittbackskollega. Rejäl och stabil där bak och har hämtat sig från dippen mot Brentford. Jag tycker Konaté är planens bästa spelare för Liverpool och utan honom hade matchen mycket väl kunnat sluta i förlust. Involverad i det olyckliga 2–2-målet när hans strålande brytning studsar tillbaka på Hee-Chan.

Andrew Robertson 6
Ställer krav och agerar mentor till att få in Gakpo i laget. Hittar ett par samspel med den nya holländaren och visst skulle det kunna börja lukta kärlek bannimej? Gör det mesta i sitt spel rätt och erbjuder ett alternativt framåt, höll på att stöta bort sig i matchens slutskede på grund av trötthet.

Jordan Henderson 5 (ut 68’)
Stoppar en farlig kontring nere i eget straffområde efter offensiv hörna i den första halvleken. Sliter åt båda hållen från mitten men intensiteten och farten saknas på Liverpools mittfält. Först slut och först ut, och sanningen är att inte bara han men hela Liverpool behöver (minst) en frisk fläkt till på mittfältet.

Fabinho 4 (ut 74’)
Jag tycker Fabinho är relativt osynlig i 74 minuter. Försöker att göra det han är bra på och vinna boll men det slutar ofta i frispark i dag. Blir rundad lite väl ofta och även här syns tendenser till trötthet och att förra säsongen sitter kvar i benen. Långsammast på mittfältet.

Thiago 6
Bästa mittfältaren i offensiv riktning. Tappar visserligen boll, men vinner också tillbaka den innan 0–1-målet. Spelar alltid med små marginaler, det bidrar till det vackra men också till att hjärtat ibland sitter i halsgropen. Bäst av starttrion men Liverpools mittfält mår inte bra för tillfället, den saken är klar.

Mohamed Salah 6 (ut 84’)
Tycker Salah ser pigg ut inledningsvis. Vill mycket, lyckas med en del och drar på sig offensiva fouls. Är lite snabb i sin löpning vid målet men Totis skarv, och i ärlighetens namn, en dålig regel ger Salah öppen gata och resten är på rutin. Försvinner lite mer i andra halvlek.

Darwin Núñez 6
Kors i taket, jesus amalia och alla andra ”superlativ”, ett behärskat avslut och ett viktigt mål för uruguayanen. Må detta vara en spark i arslet för vad som komma skall. I övrigt ges han inte särskilt mycket att jobba med och kanske en av de ”lugnaste” matcherna Darwin gjort i Liverpool. Vi får som sagt hoppas att målet tar bort ett par hjärnspöken, för det behövs för att rädda upp säsongen.

Cody Gakpo 6 (ut 84’)
Debut för den nya nederländaren. Hittar ett bra samspel med Robbo till en början och får komma in i matchen. Men sedan dör det av lite, behöver mer boll och våga ta för sig i nya klubben. I andra halvleken får jag känslan av att han vill dra sig mer centralt men han får starta den nya karriären med en poäng efter assisten till Salahs mål. En klart okej start för nyförvärvet.

Naby Keita 7 (in 68’)
Jag vet inte om det beror på mittfältets form för dagen, men Keita kommer in med fart och energi. Det lilla vi fick se på cirka en halvtimme var i många delar bättre än vad det övriga mittfältet bjöd på under hela matchen (minus Thiago i stunder). De senaste veckornas inhopp har gett tillräckligt för att en start inte borde vara långt borta, OM han håller.