Spelarbetyg efter Manchester City - Liverpool 2-2

Liverpool gästade i kväll Manchester City i vad som på förhand målades upp som en titelavgörande match. Det blev delad poäng på Etihad, så utgångsläget ser ut som innan. Här kommer betygen efter kvällens match.

Alisson Becker 7:
Står för en jätteräddning innan 1-0-målet kommer. Kan inte lastas för något av målen i dag och står för en överlag stark insats och räddade Liverpool vid flertalet tillfällen.

Trent Alexander Arnold 6:
Smart passning till Jotas kvittering och löser det defensivt. Även om Joao Cancelo får en hel del yta bakom honom, är han allt som oftast med. Står för ett par viktiga brytningar.

Joel Matip 6:
En tung och rätt oturlig söndagskväll för vår käre Matip. Ettan styrs in via honom och det är hans häl som spelar Gabriel Jesus onside. Spelar upp sig i den andra halvleken och står för en överlag godkänd insats.

Virgil van Dijk 7:
Lite slarvig rensning innan 1-0-målet men spelar upp sig rejält under den andra halvleken. Fantastiskt försvarsspel när Raheem Sterling och Kevin De Bruyne kommer två mot en. En “normal” och stabil insats med lite plus i kanten levererade holländaren ikväll.

Andrew Robertson 6:
Är inte lika livlig offensivt som sin ytterbackskollega även om han fyller på då och då. Blir varnad tidigt i den första halvleken, detta hindrade dock inte skotten från vara viktig i försvarsspelet. Får en mycket viktig tå på bollen när Sterling är på väg fram för att slå in 3-1.

Fabinho 4:
Nja det här var inte brassens bästa match. Har som hela mittfältet otroligt tufft i den första halvleken och spelar väl upp sig marginellt även om han inte kom upp i den nivån vi är vana vid i dag. Drar på sig en varning i slutet och med lite otur hade det varit en annan kulör på Taylors kort.

Thiago Alcantara 6:
Spanjoren blandar väldigt mycket. Tycker han är den på mittfältet som spelar upp sig mest i den andra halvleken, men blandar som sagt genialiska passningar med rätt korkade tacklingar. Likt Fabinho har han lite tur som inte blir utvisad i dag.

Jordan Henderson 5 ut 78´:
Har svårt att värdera vår kaptens insats i dag. Tycker han tar felbeslut vid flertalet gånger i den offensiva tredjedelen, men likt övriga mittfältet blev han betydligt bättre i den andra halvleken. En okej insats, men inte mycket mer.

Mohamed Salah 5:
Har haft det tufft de senaste omgångarna och fick det inte riktigt att lossna i dag heller. Slår en briljant passning till 2-2-målet men utöver det får han inte speciellt mycket uträttat.

Diogo Jota 7 ut 70´:
Diogo Jota är en underlig fotbollsspelare. Står för bra avslut när han kvitterade till 1-1, men i spelet har han det svårt. Slår bort en hel del enkla passningar och är inte lika bidragande som en Firmino/Diaz hade varit, men han gör ju mål, vilket självklart höjer betyget.

Sadio Mané 6 ut 84´:
Halkar mest omkring och slarvar med passningarna i den första halvleken, men vaknar till liv direkt i den andra. Avslutar briljant efter Salahs fina passning och kändes överlag betydligt bättre i spelet innan han blev utbytt.

Luis Diaz 5 in 70´:
Många trodde nog att colombianen skulle starta matchen men han inledde på bänken. Har svårt att uträtta något konkret när han kommer in. Kändes som att matchbilden sista 20 inte passade för Diaz i dag.