Lagbanner
Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 0-5

Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 0-5

Liverpool besegrade rivalerna Manchester United på Old Trafford, spelarbetygen finner ni här nedan.

Alisson Becker: 7
Brassen ställs visserligen inte på särskilt stora prov av United offensiven, men räddar det han ska och lite därtill. Viktig och skicklig räddning när Cristiano Ronaldo frispelas, en räddning som gjorde portugisen så pass frustrerad att han några sekunder senare tilldelas ett gult kort efter att ha sparkat ner Curtis Jones. Liverpoolmålvakten visade även på ett bra spel med bollen vid fötterna.

Trent-Alexander Arnold: 7
Även om den engelske högerbacken stundtals visar på ett svajigt försvarsspel i vissa aktioner, går det inte att blunda för hans enorma offensiva kvaliteter. Passningsspelet är oftast av yttersta världsklass och spelförståelsen håller en mycket hög nivå. Assisterar även Jota till Liverpools 0-2 mål, en assist där han visar på sin förmåga att prickskjuta på medspelarnas fötter med inspel.

Ibrahima Konate: 7
Efter att ha fått sitta en del bänk under inledningen av säsongen, fick nu sommarens nyförvärv chansen från start i en av de mest prestigefyllda matcherna den engelska ligan kan erbjuda. Hur tacklade han då den uppgiften? Jo, ungefär som han tacklade sina motspelare under matchens gång. Med andra ord bjöd fransmannen på en imponerande insats, där han vann mycket boll samt visade på ett fint passningsspel.

Virgil Van Dijk: 7
En stabil och resolut insats idag från nederländaren. Unitedoffensiven ställer visserligen inte "VVD" på särskilt stora prov, men när det väl händer ställer han sällan en fot fel eller tar ett felbeslut. Hans lugn smittar verkligen av sig på resten av backlinjen.

Andrew Robertson: 6
Förutom en vass block i matchens slutminuter när Cavani är nära på att få in ett tröstmål för gästerna, står inte skotten för någon märkvärdig insats. Passningsspelet är stundtals svagt, där passningarna lite för ofta går till fel adress. Skulle gissa på att vänsterbacken får stå över ligacupmatchen i veckan, en vila som kan vara nödvändig för skotten efter några insatser av den svagare sorten.

Jordan Henderson: 7
Kaptenen får ännu en gång agera ankare i det där tremannamittfältet, en roll som Fabinho annars har cementerat sitt namn på. Med det sagt bjuder "Hendo" på en bra insats, där han ständigt är delaktig i spelet med boll och transporterar bollen mellan lagdelarna på ett effektivt sätt. Kröner insatsen med en läcker framspelning till Salahs 0-5 mål.

Naby Keita: 8 (ut 64)
En mycket bra insats idag från Naby Keita. Viktig och alltid delaktig i den offensiva pressen, även om defensiven på egen planhalva kan förbättras. Gör det viktiga 0-1 målet tidigt när han kyligt placerar in bollen i mål, för att några minuter senare assistera Salah till 0-3. Bra i den offensiva tredjedelen, både i spelet med och utan boll. Oerhört tråkigt att han behöver lämna matchen i förtid efter en tackling från Pogba, vi får hoppas att skadan inte är allvarlig.

James Milner: 5 (ut  27)
Syns knappt till innan han tyvärr behöver lämmna planen efter knappa halvtimmen spelad pga en skada. Precis som i Keitas fall får vi hoppas att skadan inte är allvarlig.

Mohamed Salah: 9
Makalöst bra insats igen från egyptiern, som inte verkar kunna sluta göra mål. Tre mål och en assist inom loppet av en femtio minuter (plus tilläggstid) på Old Trafford är en bedrift som ytterst få spelare kan stoltsera med. Förutom poängen som noterades i poängprotokollet bidrar han med en stor arbetskapacitet i pressen samt fina kombinationsspel.

Roberto Firmino: 6 (ut 76)
Även om han allt som oftast är viktig i Liverpools spel med tanke på hans enorma arbetskapacitet, löpningar utan boll och kombinationsspel, anser jag att insatsen behöver vara bättre ifall ett högre betyg ska uppnås. Försvinner för mycket ur matchbilden idag, helt enkelt.

Diogo Jota: 7
Efter att inte ha fått starta någon match efter det internationella uppehållet fick han nu chansen och responsen kom kvickt från portugisen. Visar på fin anfallspositionering när han gör 0-2 målet innan han serverar Salah till 0-5 målet. Utöver dessa aktioner syns han inte till särskilt mycket, framförallt under sista halvtimmen.

Curtis Jones: 6 (in 27)
Tillbaka i spel efter skadan han ådrog sig under landslagsuppehållet och visst fick han nog några minuter fler än vad han hade kunnat förutspå när Klopp presenterade startelvan, med tanke på Milners skada. Börjar matchen lite trevande, med ett par bolltapp, men växer sedan in i den.

Alex Oxalde Chamberlain: 6 (in 64)
Kommer in i ett läge där Liverpool inte är särskilt sugna på att anfalla, utan mer att bevaka ledningen. Med det sagt bidrar han med ett precist passningsspel samt ett par aktioner där han visar på sin genombrottskraft.

Sadio Mane: 6 (in 76)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-10-24 21:50:52
Author

Fler artiklar om Liverpool