Lagbanner
Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 3-2

Spelarbetyg efter Manchester United - Liverpool 3-2

Manchester United och Liverpool möttes återigen i en match som innehöll mycket mer än senast. Här kommer spelarbetygen...

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson 1
Ger bort bollen till en farlig frispark och släpper in tre mål. Bör göra det bättre vid det tredje målet och var inte omöjligt att rädda de två tidigare målen. Svag insats. 

Trent Alexander-Arnold 1
Formkurvan fortsätter neråt. Bidrar inget offensivt, slår mest bara bort inlägg, hörnor och frisparkar. Har otroligt svårt med sitt positionsspel och hjälpte inte Williams tillräckligt mycket, vilket han verkligen hade behövt idag mot Rashford. 

Rhys Williams 1
Tror inte jag kan säga något nytt om den unge Rhys. Han är helt enkelt inte bra nog än. Går även att börja se att pressen har börjat påverka honom mentalt, så det är nog bäst ifall han ställs åt sidan ett tag. 

Fabinho 2
Var generellt sett stabil, men hade några skakiga ögonblick. Hanterar det mesta defensivt, men drar även på sig frisparken som ledde till det avgörande 3-2 målet. 

Andrew Robertson 2
Var helt ur position vid 1-1 målet och hade ofta svårt att hantera Greenwood och Wan-Bissaka på kanten. Hotar alltid offensivt på vänsterkanten. 

Thiago 2 (Ut 81)
Fortsätter att vara mycket bra med bollen, men har börjat visa lite brister i defensiven. Är inte alltid på rätt plats vid rätt tillfällen i rollen som defensiv mittfältare, och går ofta in för bryskt i dueller och drar på sig onödiga frisparkar. 

Gini Wijnaldum 2 (Ut 62)
Hittade en fin yta som öppnade upp för 1-0 målet. Tog sig ur några små ytor på ett bra sätt, men var generellt sett osynlig.

James Milner 3
Var en frisk fläkt på mittfältet och initierade en press som vid flera tillfällen fungerade bra. Borde verkligen gjort mål när han drog bollen över Henderson i målet. 

Mohamed Salah 3
Det är de två målen som gör att det blir en trea för Salah idag, inte den generella insatsen. Visade sig alldeles för sällan och när han gjorde det var det utan att ta några större risker. Men gör som sagt två mål vilket gör det till en bra insats. 

Roberto Firmino 2 (Ut 81)
Mycket mycket fin pass till 1-0 målet och fungerade bra i presspelet. Snudd på en trea idag. 

Curtis Jones 2
Vann bollen högt upp i planen ett par gånger och kändes mer energisk än vad han gjort vid de senaste insatserna. Vågar fortfarande för lite med bollen, vilket är synd då det ofta går bra när han försöker göra något extra. 

Sadio Mane 2 (In 62)
Ett inhopp som kom samtidigt som Liverpool hade sin starkaste period. Hotade, men lyckades inte skapa något konkret. 

Xherdan Shaqiri (In 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Divock Origi (In 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 


Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-01-24 20:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool