Lagbanner
MCH Arena, 2020-12-09 18:55

Midtjylland - Liverpool
1 - 1

Spelarbetyg efter Midtjylland - Liverpool 1-1

Spelarbetyg efter Midtjylland - Liverpool 1-1

Var det VAR eller var det fotboll? Här kommer spelarbetygen från matchen...

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Caoimhín Kelleher 3
Stod för ytterligare en bra insats. Känns konstigt att säga eftersom han endast gör sin tredje match för säsongen, men jag känner mig verkligen lugn med Quiv i målet, och jag tror att backlinjen även känner sig lugnare med honom än med Adrian. Orsakade straffen, men var inte på något sätt hans fel, och det hade med största sannolikhet blivit mål ändå. Gjorde ett flertal bra räddningar, framförallt på nicken från kapten Sviatchenko i slutet av matchen. 

Trent Alexander-Arnold 2
Första starten sedan skadan kröntes med en kaptensbindel för Liverpoolsonen. Var inte lika aktiv offensivt som han brukar vara, men det kan nog vara en konsekvens av den skada han har dragits med. En godkänd insats, men inte mycket mer. 

Rhys Williams 2
Känns stabil och bollsäker, men agerade lite oklart vid vissa tillfällen. Klev inte in helt i vissa 50/50 dueller och följde inte alltid med i markeringen på Sory Kaba. Spelade nog bra för en trea i första halvleken, men när Fabinho klev av föll han i takt med resten av laget. 

Fabinho 4 (ut 46)
Känns som att han har hittat rätt i rollen som mittback, tills man kommer ihåg hur bra han var som defensiv mittfältare. Lyckades återigen med att rensa bort ett självklart mål från mållinjen, något man har blivit van att se Fabinho göra. Saknades verkligen i andra halvlek, men bra att han fick vila då han kommer bli viktig i van Dijk och Gomez frånvaro. 

Kostas Tsimikas 2 (ut 61)
Följde med bra offensivt, men saknade spetsen i sina inlägg. I defensiven var han inte bra nog, drog på sig onödiga frisparkar och var ibland ett steg efter i markeringen, inga storfel men saker som man vant sig förvänta med Robertson där. 

Leighton Clarkson 3
CL-debut. Ytterligare en från Steven Gerrards U18-lag som tagit klivit upp till seniortruppen. Det går att se en tydlig potential i Clarkson, som endast är 19 år. Han är snabbtänkt och har en bra känsla för vart bollen ska slås, lägg därtill en passningsfot som flera gånger glimrade till så fins det en mycket bra spelare i den unge mittfältaren. Behöver däremot växa till sig för att kunna klara steget till den absoluta toppnivån, han är väldigt kort och tunn och det syntes flera gånger då han utgick från en roll som defensiv mittfältare. Men på det stora hela mycket lovande.  

Naby Keita 2 (ut 62)
Visar då och då vilken spelare som finns undangömd, men i denna match visades det allt för sällan. Har precis återvänt från skada, men krävs mycket mer för att slå sig tillbaka in i startelvan. Känns spontant som att Curtis Jones har tagit klivet förbi honom i rangordningen. 

Takumi Minamino 2
Såg ut att göra det avgörande målet i slutminuterna, men det dömdes bort för hands på Mane. Tog sig även fram till ett antal intressanta positioner, till exempel när han slog ett fantastiskt inlägg till Jota, som enkelt hade kunnat resultera i ett mål. Snudd på en bra insats, men behöver fortfarande visa lite mer. 

Mohamed Salah 3
Lyckades på något sätt peta in 1-0 målet i den första minuten och fastän målet inte var det snyggaste så var det ett resultat av att Salahs instinkt och snabbhet. Var inte lika involverad i andra halvlek, men det berodde mindre på Salah och mer på understödet från resten av laget.

Diogo Jota 2 (ut 87)
Detta var nog Jotas sämsta insats i Liverpooltröjan. Inte för att han inte tog sig till situationer, för det gjorde han. Men han hade inte samma skärpa i avsluten eller sista passningen som han brukar. Bara att släppa och gå vidare. 

Divock Origi 2 (ut 72)
Nej det funkar fan inte för den gode Divock. Kulthjälten, som av ren vilja tog Liverpool till Champions League-vinst för snart två år sedan, håller inte för dagens Liverpool. Kändes inte lika vilsen idag som han varit resten av säsongen, men det var långtifrån en bra insats. 

Billy Koumetio 2 (in 46)
Det var i samband med detta byte som Liverpool tappade greppet på matchen totalt, men det var snarare ett resultat av att Fabinho klev av och inte att Koumetio kom in. Visade prov på att det finns en bra spelare där, men var slarvig i passnings- och markeringsspelet. 

Andrew Robertson 2 (in 61)
Bidrog med mer stabilitet defensivt, men misslyckades med att göra något stort intryck på matchen. Välbehövlig vila!

Jordan Henderson 3 (in 62)
Klev in och ställde krav direkt. Var även avgörande faktorn i att Midtjylland inte kunde rulla in 2-1 då han tog en monsterlöpning och i sista sekunden lyckades blocka avslutet. Gjorde återigen spelarna runtomkring honom bättre när han kom in. 

Roberto Firmino (In 72)
Spelade för kort tid för att bli betygsatt.

Sadio Mane (in 87)
Spelade för kort tid för att bli betygsatt. 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seFabinho 
 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-12-09 22:11:00
Author

Fler artiklar om Liverpool