Lagbanner
St James' Park, 2020-12-30 21:00

Newcastle - Liverpool
0 - 0

Spelarbetyg efter Newcastle United - Liverpool 0-0

Spelarbetyg efter Newcastle United - Liverpool 0-0

I en medioker insats skapade Liverpool ändå tillräckligt många chanser för att vinna matchen. Här kommer spelarbetygen från matchen...

Betygsskala 
5 - Världsklass 
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd 
1 - Underkänd

Alisson 3
Varit väldigt bra de senaste matcherna. Har med olika mittbackar framför sig nästan varje match varit det lugn som gjort att Liverpool ändå inte har släppt in särskilt många mål. Städar lugnt och sansat bort de bollar som spelas in bakom backlinjen och gör återigen ett par gedigna räddningar. 

Trent Alexander Arnold 1
Känns som att hela säsongen summerades i denna insats. Det vill sig inte riktigt. Slog två identiskt urusla frisparkar i muren, gav bort bollen i farliga lägen ett antal gånger och slog genomgående dåliga inlägg. Två assist på tolv starter i ligan är inte det vi har kommit att vänja oss vid. Men han är fortfarande ung och kommer ta sig ur denna svacka. 

Nathaniel Phillips  2
Är precis som Rhys Williams inte redo för spel i toppen av Premier League. Problemet med Phillips är däremot att han inte är 19 utan 23. Och jag är inte riktigt säker på att jag ser samma utvecklingspotential i Phillips som i Williams. Idag visade han upp ett uselt passningsspel, speciellt slog han bort de längre, svepande passningarna. Callum Wilson sprang ifrån honom ett antal gånger, ena gången var han så sen in att han skickade in Wilson i reklamskyltarna. Han är bra i luftrummet, det råder det ingen tvekan om, men det räcker inte. 

Fabinho 2
Imponerande att kunna kliva ner i en ovan position, med olika spelare bredvid sig, och göra det så bra som han gör. Idag gör han sitt jobb godkänt, blockar till exempel Callum Wilsons skott efter han tagit sig förbi Phillips. Newcastle fokuserade sina anfall via mittbackskollegan Phillips, vilket gjorde att det inte var den mest händelserika matchen för Fabinho. Gillar även den taktiska frisparken han tog när Deandre Yedlin höll på att bryta igenom, sånt uppskattas!

Andrew Robertson 3
En av de enda spelarna som presterat konstant bra denna säsongen. Gör nästan alltid minst en bra insats. Slog några bra inlägg, speciellt en boll till Firmino som han hade svårt att kontrollera. Springer mycket och klarade av defensiven bra mot en offensiv Deandre Yedlin

Jordan Henderson 2
Satte inte lika stort avtryck på matchen som han brukar göra. Kanske är dags för att vila lite då han spelat många matcher från start på kort tid. Stabilt passningsspel och tog sig runt några gånger på högerkanten, men utan att bidra med någon riktig kvalitet. 

Curtis Jones 2 (Ut 68)
Snudd på en identisk insats från förra matchen mot West Brom. Lyckades inte riktigt ta sig in i de ytor han arbetar bäst i. Fick se glimtar av hans snabba fotarbete och bra kombinationsspel, men det skedde för sällan. 

James Milner 2 (Ut 73)
Återkomsten till startelvan efter skada gjordes utan buller och bång, inte för att det är vad man förknippar med Milner. Stabil arbetsinsats i defensiven, men spelade allt för ofta den enkla passningen. Gick att se hur han kollade upp och såg Trent eller Robertson öppen, för att sedan slå en passning i sidled. Bra spelare att ha tillbaka i truppen dock. 

Mohamed Salah 1 (Ut 92)
Nej det var ingen vidare insats för Salah idag. Var i stora delar av matchen osynlig, och när han väl syntes var det ofta med i samband med ett skott utanför mål. Två klara frilägen som missades var bottennappen av en annars undermålig insats. 

Roberto Firmino 2
Svårbedömd insats av Firmino. Droppade ofta ner bra i banan för att hämta boll och fördela den på ett bra sätt. Hittade ytor mellan backlinjen och mittfältet ett antal gånger och kunde därifrån exempelvis spela fri Mohamed Salah till en av hans missar. Lyckades ta sig fram till tre nicklägen, som Darlow tyvärr räddade alla tre. 

Sadio Mane 2
Var snudd på en underkänd insats idag. Tog ofta fel beslut. Passade när han skulle dribbla, dribblade när han skulle passa. Men det som gör att han ändå bli godkänd är att han aldrig slutar försöka. Salah blir allt för ofta osynlig när han har en dålig match, något man aldrig kan klandra Mane för. 

Gini Wijnaldum 2 (In 68)
Hittade några intressanta ytor, men lyckades inte riktigt uträtta någonting konkret. Tycker själv att Oxlade-Chamberlain hade varit ett bättre val att slänga in då det behövdes kreativitet och fart på mittfältet. 

Thiago 3 (In 73)
Vet inte ens vart jag ska börja med Thiago. En enkel sak att säga är ju att det blir en klasshöjning så fort han kliver in på planen. Sättet han placerar passningarna, inte mitt på en medspelare, utan perfekt framför så att spelaren kan ta emot bollen i steget. Hur han smeker in passningar genom lagdelar och oväntat nog sättet han går in i nickdueller. Spanska fältare brukar ju inte förknippas med sin förmåga i luftrummet, men till och med den aspekten klarar han av galant. Var idag 5/5 i luftrummet på drygt 17 minuter. Kommer bli en viktig injektion i laget nu när spelet har verkat stagnera. Insatsen de 17 minuterna var snudd på en femma, men har svårt att ge någon som spelade så kort tid högre än en trea. 

Xherdan Shaqiri (In 92)
Spelade för kort tid för att bli betygsatt

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Andrew Robertson

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-12-31 00:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool