Spelarbetyg efter Norwich City - Liverpool 0-3

Caoimhin Kelleher rabonaräddade en straff, ynglingarna gjorde solida debuter och bortastå sjöng om Luis Suárez på ett slaget Carrow Road. En bra Liverpoolkväll med andra ord. Nedan följer spelarbetygen från 3-0-segern i Ligacupen.

Caoimhin Kelleher 7
Irländaren tar alltid chansen när han får den och så även ikväll. Stabil skottblockare som lämnar minimalt med returer. Riktigt bra i sweeper keeper-rollen där han rensade upp bakom den egna backlinjen på ett föredömligt sätt. Dessutom en straffräddning.

Conor Bradley 6
Duktig framåt, sämre bakåt. Drog på sig straffen och hade en del problem i försvaret i övrigt. Gnetade fram bollen som ledde fram till 3-0-målet.

Ibrahima Konaté 6
Slog bort några passningar men skötte sig bra i försvarsspelet. Nära att nicka in sitt första Liverpoolmål i den första halvleken.

Joe Gomez © 7
Kapten för kvällen och levde upp till bindeln. Stod för ett par fina brytningar och blockade uppoffrande när Norwich var nära att slå in straffreturen.

Kostas Tsimikas (ut 66’) 7
Fortsätter spela bra ute till vänster när Robertson behöver vilas. Slog det pricksäkra inlägget till Origis 2-0-mål.

Curtis Jones (ut 87’) 7
Det var kul att se Jones i den första halvleken. Även om han fortfarande är 20 år så märks det att han varit med ett tag och att han vill vara ett föredöme för de nya killarna. Tog ett stort ansvar på mittfältet, tog hemjobbet och instruerade juniorerna.

Alex Oxlade-Chamberlain 5
Bättre i andra halvlek men fick inte mycket alls att stämma under första 45. Spelade fram Minamino till dennes andra mål.

Naby Keïta (ut 45’) 7
Utgick skadad i paus men gjorde en bra halvlek dessförinnan. Bolltrygg, och som vanligt med den där härliga förmågan att bryta mönster och slå ut motståndarnas lagdelar.

Kaide Gordon 6
Orädd debut från Gordon som lyckades ta sig förbi sin bevakning ett par gånger. Fick iväg ett skott som lovade gott men som slank strax utanför första stolpen. Lade ned ett hårt och bra jobb i presspelet.

Divock Origi 7
Riktigt bra ikväll. Spelade fram Minamino till 1-0 och skallade själv in tvåan.

Takumi Minamino 7
Två mål från japanen som hade en del att bevisa för Klopp men som svarade upp bra. Involverad i det mesta av det som hände framåt.

Tyler Morton (in 45’) 7
Ersatte Keïta efter paus och gled sömlöst in på mittfältet. En mogen insats där han imponerade med sin spelförståelse och sitt lugn.

Andy Robertson (in 66’) 6
Kom in efter Tsimikas i en redan ganska död match. Hade inte jättemycket att göra. Fortsatte hålla ställningarna ute till vänster.

Jordan Henderson (in 87’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Caoimhin Kelleher

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-09-21 23:52:40