Spelarbetyg efter Nottingham Forest - Liverpool 0-1

Liverpool har avancerat till semifinal i FA-cupen efter seger i kvartsfinalen mot Nottingham Forest. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 6
Håller på att ställa till det rejält för sig själv och laget under andra halvlekens inledande minuter, där brassen spelar en boll helt utan adress i motståndarnas offensiva tredjedel. Utöver det var det inte någon särskild händelserik afton för målvakten som räddade det han borde.

Joe Gomez: 6
Fick vikariera som högerback och stod för en stabil insats, men inte mycket mer. Stabil defensiv och hänger (framförallt i första halvlek) oftast med i anfallen, även om det tydligt märktes att inspelen/inläggen inte är av samma kvalitet som vi blivit bortskämda med levereras av vår ordinarie högerback.

Ibrahima Konate: 7
Stark i luftrummet och visar på sin fysiska styrka under matchens gång. Dessutom visar fransmannen på fina kvaliteter med boll under matchens gång och står överlag för en bra insats.

Virgil Van Dijk: 8
Nederländarens förmåga att stänga ner en mot en situationer är otrolig. Har ett sådant lugn i princip allt han gör ute på fotbollsplanen och fortsätter briljera med sina fantastiska krossbollar.

Konstantionos Tsimikas: 7
En stark sjua för greken. Ständigt aktiv ute på sin vänsterkant och finns alltid som ett alternativ för sina medspelare, även om skärpan i inläggsspelet stundtals saknas. Defensivt gör han det han ska och går sällan bort sig i viktiga situationer. Skickligt nummer när ytterbacken slår in ett precist och vackert inlägg med högerfoten till 1-0, vilket också skulle visa sig vara matchvinnande.

Fabinho: 7 (ut 65)
Likt Van Dijk har brassen ett stort lugn när bollen är vid hans fötter trots att det finns omringande motståndare. Tar sällan fel beslut och visar på mod och kvalitet med sina långbollar. Jag kan tycka att det är lite märkligt att han blev utbytt.

Alex-Oxlade Chamberlain: 6 (ut 64)
Engelsmannen blandar och ger under dagens tillställning. Tar sig stundtals in i bra ytor och lägger ner ett hårt arbete, men det där lilla extra saknas oftast hos mittfältaren. Har ibland lite problem med beslutsfattandet, men en fullt godkänd insats från 28-åringen.

Naby Keita: 7 (ut 65)
En bra insats från Naby Keita idag. Kan genom sitt smarta och skickliga press-spel vinna mycket boll. Ständigt spelbar, vill hela tiden ha bollen och delta samt visar på ett precist och fint passningsspel.

Harvey Elliot: 6 (ut 64)
Det var inte riktigt tonåringens kväll. Rätt så osynlig under matchens gång och lyckades aldrig riktigt sätta sin stämpel på matchen.

Roberto Firmino: 6
Otroligt skicklig på att hitta fria ytor där brassen kan operera och skapa tid för sig själv. Tar ett (som nästan alltid) stenhårt jobb i pressen och sätter ständigt press på motståndarnas backlinje. Spelet utan boll är alltså riktigt bra från Firmino ikväll. Kanske inte lika strålande när han har bollen vid fötterna och ska fatta beslut. Borde verkligen gjort 1-0 till Liverpool i första halvlek, där han kommer helt fri mot målvakten men missar. En stark sexa.

Diogo Jota: 7
Är kanske inte särskild delaktig under matchens gång och har det stundtals svårt med bollen, men står för ett oerhört viktigt och i slutändan matchvinnande mål. Portugisen visar återigen upp sin målfarlighet när han mycket kliniskt kan stöta in Tsimikas inlägg. Spelar upp sig något efter sitt mål, även om han kanske borde gjort sitt andra i matchens sista sekunder, men i och med att han redan skrivit in sig i målprotokollet är han förlåten.

Luis Diaz: 6 (in 64)
Gör absolut inte bort sig, men det var inte en lika iögonfallande insats från yttern som vi kanske har vant oss vid. Lyckas inte riktigt fira särskilt stora framgångar på sin vänsterkant.

Takumi Minamino: 6 (in 64)
Jobbar hårt och vinner en del boll. Lagets interna skyttekung i FA-cupen kunde dessvärre inte späda på sin fina målstatitstik i cup-sammanhang, men en klart godkänd insats.

Thiago: 6 (in 65)
Kommer in och gör det han brukar. Fördelar boll, både långt och kort, med kvalitet och precision till medspelare.

Jordan Henderson: 6 (in 65)
Bidrar med löpstyrka och ledaregenskaper, men utmärker sig inte på något sätt.