Lagbanner
Spelarbetyg efter RB Leipzig - Liverpool 0-2

Spelarbetyg efter RB Leipzig - Liverpool 0-2

RB Leipzig bjöd på två frilägen och ett kliniskt Liverpool tackade och tog emot. De röda är nu stora favoriter att knipa kvartsfinalplatsen.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 4

Studsade tillbaka med en riktigt fin insats. Stod för flertalet avgörande räddningar och hade hjälp av stolpen när han inte riktigt nådde hela vägen. Hjälpte sitt ovana mittbackspar genom att stå långt ut och vara alert på instick. Mycket bra från brassen i kväll. 

Trent Alexander-Arnold 4

En av Liverpools bättre spelare i förlustmatchen mot Leicester förra helgen och bra även ikväll. Nära en assistpoäng i den första halvleken när han spelade fram Salah som stoppades av Gulacsi. En formkurva som pekar uppåt. 

Jordan Henderson © 3

Hängde inte med på alla djupledslöpningar (där Hwangs friläge i matchens sista sekund var ett bättre avslut från att lägga sordin på de rödas kväll), men stod i övrigt för en gedigen insats i mittlåset. Duktig som vanligt i passningsspelet där hans underskattade högerfot och fotbollshjärna tog Liverpool ur en handfull trånga situationer i första halvlek när Leipzig pressade högt. En stark trea. 

Ozan Kabak 3

Repade sig på ett imponerande sätt efter mardrömsdebuten i lördags. Lugn och trygg med bollen och mogen i närkampsspelet. 

Andy Robertson 4

Bra defensivt och lika bra offensivt där han i en femsekunderssekvens först var nära att spela fram Salah till ett ledningsmål, för att sedan själv ta hand om returen och testa med en lobb från mittplan. Strax över och ingen poäng från skotten ikväll heller, men han fortsätter att se bra ut i spelet. 

Gini Wijnaldum 3

Sattes under stor press under den första halvleken men löste det relativt bra och växte därefter allt mer. Gjorde minst väsen av sig av mittfältarna, vilket inte nödvändigtvis måste vara en dålig sak. 

Thiago Alcantara (ut 72’) 3

Måste alltjämt slipa bort de onödiga frisparkarna men utöver den detaljen en bra insats från spanjoren vars brytpassningar satte upp en handfull Liverpoolchanser. 

Curtis Jones 4

Lugn och samlad med bollen. Känns så otroligt mogen och såg inte alls bortkommen ut på den stora Europeiska scenen. Skapade inte så många chanser framåt, men var vital i sitt spel på mittplanen med få bolltapp. Svart bälte i spel på små ytor. 

Mohamed Salah (ut 90’) 4

En mästare på att hitta löpvägar in bakom motståndarnas backlinje. Nära ett mål redan i den första halvleken men tog revansch på Gulacsi i den andra när han snappade upp Sabitzers felpassning och avslutade kallt på sitt friläge. 

Roberto Firmino (ut 72’) 3

Viktig i presspelet och i sin roll som länk mellan mittfält och anfall. Växte in i matchen där han var involverad i det mesta och det bästa framåt. 

Sadio Mané 4

Några få vanskliga bolltoucher, men var hundraprocentig när han tvingade stackars Mukiele till ett misstag på egen planhalva och rullade kallt in bollen bakom en chanslös Gulacsi. 

Xherdan Shaqiri (in 72’) 2

Inget speciellt minnesvärt inhopp. Sprang en hel del men jobbet var liksom redan gjort. 

Alex Oxlade-Chamberlain (in 72’) 2

En svag två för oxen som kom in utan att imponera. Kändes otajmad och lite vilsen. 

Neco Williams (in 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-17 00:03:29
Author

Fler artiklar om Liverpool