Lagbanner
Spelarbetyg efter Real Madrid - Liverpool 3-1

Spelarbetyg efter Real Madrid - Liverpool 3-1

Långt ifrån ett perfekt resultat i Madrid, men allt kan hända på Anfield. Här kommer spelarbetygen efter kvällens förlust.

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 2
Alisson ska inte lastas för någon utav Real Madrids tre fullträffar. Vid hemmalagets tredje mål som mer eller mindre var en straffspark från Vinicius Jr är han endast några underarmscurls på gymmet ifrån att styra bort bollen från eget mål. Lugn och stabil i alla andra situationer som han var inblandad i.

Trent Alexander-Arnold 1
Tyvärr blir inte betyget starkare än så för Trent denna kväll. Om något så styrkte denna svaga prestation faktumet att den landslagspetade högerbacken är en playmaker snarare än en försvarare. Hade väldigt svårt att stänga sin kant och stod för en rejäl blunder vid Real Madrids andra mål.

Nathaniel Phillips 2
En helt okej insats. Får tillsammans med sin mittbackskollega Kabak ta på sig det första insläppta målet i matchen, dom bar delat ansvar för att stänga den djupledslöpningen.

Ozan Kabak 2
Även Kabak stod för en helt okej prestation. Tillsammans med dom andra två i det defensiva centrallåset (Fabinho och Phillips) så stängde trion den centrala ytan relativt bra. Motståndarnas chanser uppstod framför allt från kanterna, och mer specifikt högerkanten.

Andrew Robertson 3

Är det någon i laget som man vecka ut och vecka in kan lita på rent prestationsmässigt så är det Robbo. Stänger sin kant hyfsat bra defensivt och bidrar framåt.

Fabinho 2
Som jag tidigare nämnde så gör Fabinho sitt jobb när det gäller att stänga den centrala ytan i defensiv zon. Brassen ska dock också vara lagets balansspelare, och hur han opererade i den rollen idag kan diskuteras.

Georginio Wijnaldum 2
Fick bära lagkaptensbindeln från start till slut. Holländaren gör en betydligt bättre andra halvlek än första halvlek men det gick för långsamt och det var alldeles för mycket slarv. Att han höjer sig under andra räddar ändå hans betyg från en etta.

Naby Keita 1
Blir utbytt under pågående första halvlek och det summerar ganska bra Keitas prestation. Mer än så behöver inte skrivas.

Mohamed Salah 3
Ingen i frontlinan får ju en ordentlig chans att visa sig sett till matchens 90 minuter. Men Salah är en skyttekung och han gör det som skyttekungar gör, han tar vara på dom lägen han får och blir lagets enda målskytt i matchen. Ett bortamål som kan bli väldigt viktigt.

Diogo Jota 2
Noteras inte för något mål men ligger i högsta grad bakom Salahs reducering. Likt Gini så växlade Jota upp i andra halvlek.

Sadio Mané 2
Får oförtjänt mycket kritik på olika sociala medier-plattformen. Gör en godkänd insats i mitt tycke, men han är fortsatt i en tydlig formsvacka. Mané är ren världsklass och det är bara för oss supportrar att hoppas att han snart hittar tillbaka till formen.

Thiago Alcantara 2 (in 42)
Blir en tydlig positiv förändring när Thiago kommer in istället för Keita på innermittfältet. Om det är pågrund av bytet eller att Klopp skrikit igång dom i paus förblir en gåta, men Liverpool som lag växlade upp. Drar fortfarande på sig extremt onödiga varningar.

Roberto Firmino (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Xherdan Shaqiri (in 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Andrew Robertson
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-04-07 00:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool