Spelarbetyg efter Sheffield United - Liverpool 0-2

Liverpool är tillbaka på vinnarspåret igen i Premier League. En stabil 2-0-seger mot tabelljumbon innebar tre viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna.

Adrian 3

Stod för några rutinräddningar i första halvlek. Kom ut och boxade bort bollarna bra på motståndarnas fasta situationer. Alltid lite nervöst på förhand när Adrian är placerad mellan stolparna, men spanjoren gjorde en bra match.

Trent Alexander-Arnold 4

Det var via engelsmannens högerkant som det mesta hände i den första halvleken. Fick ett bra läge med vänsterfoten efter dryga halvtimmen, men Aaron Ramsdale var med och räddade bollen som var på väg mot det första krysset. Räddade bollen heroiskt från att gå ut bakom kortlinjen vid ledningsmålet.

Nathaniel Phillips 4

Gjorde en stabil match. Spelade enkelt och ställde inte till det för sig själv genom en bra riskminimering. Visade fortsatt styrka i huvudspelet.

Ozan Kabak 4

Gjorde likt sin mittbackskollega en bra match. Spelade smart även han och undvek onödiga risker i den första halvleken. Stod för en viktig brytning vid ställningen 1–0, när Oliver McBurnie löpt sig fri för motståndarlaget.

Andy Robertson 3

En mer anonym prestation än vad som hör till vanligheterna för skotten. Mycket av anfallsspelet skedde på ytterbackkollegans kant så Robbo hade inte jättemycket att arbeta med offensivt. Gjorde det bra defensivt och assisterade sånär Mohamed Salah med ett fint inspel i andra halvleken.

Giorginio Wijnaldum 3

Tvingade Ramsdale i Sheffield United-målet till en bra räddning i första halvlek. Utöver det hände det inte mycket kring holländaren i offensiv riktning. Gjorde dock ett felfritt jobb i defensiven.

Thiago Alcantara (ut 76') 3

En stabil insats av spanjoren. Ingen prestation jag kommer lägga på minnet, men gjorde det bra på mittfältet med sin bolltrygghet och positionering. Utbytt med kvarten kvar.

Curtis Jones (ut 80') 4

Hade ett fint läge redan i första halvleken som nekades av hemmalagets skottstoppare. Skulle dock få revansch i den andra halvleken när han kliniskt tryckte in bollen i mål på en touch efter att bollen hamnat vid fötterna på den unga Liverpoolprodukten. Var även delaktig vid Roberto Firminos 2–0-mål.

Mohamed Salah 3

Var mer aktiv i första halvlek och blev även han förnekad ett mål av Ramsdale. Försvann helt ur matchen i andra halvleken bortsett från ett läge sent i matchen som högerspringaren så när styrde in i mål.

Roberto Firmino 3

Borde spräckt nollan efter redan tio minuter, men när brassen kom fri med Ramsdale lyckades han endast pricka den unga målvakten. Hade turen på sin sida vid sitt mål, då bollen förmodligen hade hamnat utanför utan den turliga styrningen. Går däremot inte att ta ifrån brassen det fantastiska förarbetet innan avslutet. Samba.

Sadio Mane 3

Sadio Mane stod likt Salah för en relativt blek insats. Gjorde det bra när han klev in framför sin försvarare och väggspelade med Firmino vid 2–0-målet. Utöver det stod inte senegalesen för något nämnvärt.

James Milner (in 76') Spelade för kort tid för att betygsättas.

Naby Keita (in 80') Spelade för kort tid för att betygsättas.