Lagbanner

Spelarbetyg efter Sheffield United – Liverpool 0–2: ”Ligans bästa”

Det var inte vackert, men tre poäng blev det. Liverpool bröt ”förbannelsen” och besegrade ett nyuppflyttat lag på bortaplan. Redaktionen ger er betygen när Liverpool hakar på Arsenal i toppen.

Caoimhin Kelleher 7
Står för en fullkomligt lysande räddning efter drygt tio minuter och sedan handlar matchen till stor del om rutiningripanden. Svårt att betygsätta målvakter i dessa matcher, men den räddningen kan ha legat bakom mycket i segern.

Trent Alexander-Arnold 7
Ass-ist, crack-ing effort, a real cracker. Skämten var många men efter att ha visat stjärten för tv-tittarna pricksköt han in bollen till van Dijk och blev återigen med poäng. Var bra i det överlappande spelet men ganska svag i man-man-spelet i defensiven. Slarvade bort lite väl många passningar i mitt tycke, men trots det en stabil insats av Trent.

Ibrahima Konaté 7
Fortfarande något matchovan i vissa dueller men på det stora hela bra, framför allt i den första halvleken. Är väldigt lugn och stabil med bollen vid fötterna och slår inte bort passningar i onödan.

Virgil van Dijk 9
Ligans bästa mittback. Fullkomligt briljant när han räddar upp ett farligt läge för hemmalaget efter dryga kvarten och sedan rejäl i straffområdet (kanske till och med lite ful?) när han får göra säsongens första mål. Fullföljer sedan matchen med att inte sätta en fot fel och är dessutom passningssäkrast av alla i laget.

Joe Gomez 6
Inleder matchen mer eller mindre bedrövligt och ligger bakom för mycket farligheter i baken under den första halvleken. Spelar upp sig desto längre matchen går och avslutar med ett par riktigt bra aktioner. Blir lite svagare i offensiven på vänsterkanten men tycker ändå att man ska kunna kräva mer av Gomez som är fostrad på vänsterflanken.

Alexis Mac Allister 6 (ut 58’)
Får en small tidigt i matchen och lider av det den knappa timmen han spelar. Trots det är han stabil i såväl dueller som passningsspel och övriga aktioner. Hade ett härligt självförtroende efter drömmålet senast och nu är det bara att hålla tummarna att knäskadan inte är allvarlig.

Wataru Endo 7
En pigg insats av Endo. Även han gynnad av lite självförtroende och vill ha mycket boll under matchen. Underlättar för sina kollegor, vinner duellerna han ska vinna och spelar oftast enkelt. Lite slarvig i nästa steg av passningsspelet och en svag aktion som leder till det gula kortet.

Dominik Szoboszlai 8
Stabil som alltid på mitten och gör en rutininsats av något högre rang i dag. Passningsfoten trumfas enbart av van Dijk i dagens match och får även äran att punktera matchen och skjuta hem tre poäng tillbaka till Merseyside.

Mohamed Salah 4 (ut 66´)
Ytterspringarna hade en dag att glömma. Kom inte in i matchen och bidrog över lag med väldigt lite produktivt. Salah hade en vass volley som tvingade Foderingham till en bra räddning men i övrigt osynlig. Får vänta på mål 200.

Cody Gakpo 5 (ut 86´)
Egentligen även Gakpo hade en svag match, men tillskillnad från ytterspringarna fanns mer av en tanke bakom Gakpos spel. Försökte droppa ner och hämta boll men användes för sällan och där ska inte han lastas enbart. Men mer måste krävas av anfallstrion.

Luis Díaz 4 (ut 66´)
En dag att glömma. Såg loj och oengagerad ut och hade väldigt lite boll. Det positiva var att de få gångerna bollen var vid Díaz fick åtminstone laget behålla den.

Curtis Jones 6 (in 58´)
Kommer in och tar över Mac Allisters job. Gör varken bort sig eller några underverk under den dryga halvtimmen han spelar. Ett okej inhopp.

Harvey Elliott 6 (in 66´)
Gör ett bra inhopp. Spelar inte bort en boll och vinner ett par luftdueller, gör det han ska och vad man vill ha ut av honom en match som denna.

Darwin Núñez 6 (in 66´)
Inleder med att missa ytterligare ett friläge innan han får gult kort för bortsparkad boll. Räddar upp dagen med en farlig, men briljant, tackling innan han serverar Szoboszlai till spiken i kistan.

Ryan Gravenberch – (in 86´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bästa spelare: Virgil van Dijk.

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-06 23:00:45
Author

Fler artiklar om Liverpool