Spelarbetyg efter Southampton - Liverpool 1-0

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 2

Kunde inte gjort jättemycket mer på Danny Ings klassavslut till 1-0. Imponerade inte i resten av spelet där hans passningsspel lämnade en hel del att önska. Var nära att straffas i slutet av matchen när hans överambitiösa Neuer-utrusning slog bakut och höll på att resultera i ett 2-0-mål.

Trent Alexander-Arnold (ut 78’) 1

Vad har hänt med Trent? 38 bollförluster ikväll (flest av en PL-spelare den här säsongen) och ser ut som skuggan av spelaren han var för bara något halvår sedan. Inte i närheten av att leva upp till sin status som världens bästa högerback under de senaste månaderna.

Jordan Henderson 3

Vikarierade som mittback och gjorde ett gediget jobb från den ovana positionen. Saknades dock på mittfältet där hans energi och driv sken med sin frånvaro.

Fabinho 2

Inte lika bra som sin mittläskollega. Inga jätteproblem defensivt men stundtals slarvig i passningsspelet.

Andy Robertson 3

Hade svårt i första när Saints gjorde ett taktiskt val att stänga ned Liverpools vänsterkant. Fick mer yta efter paus där han var en av Liverpools bättre spelare.

Thiago 2

Drog på sig frisparken som skulle leda fram till matchens enda mål. Varnad i samma veva och hade svårt att få ut det mesta av sitt spel innan paus. Höjde sig i andra där han svarade för ett par bra passningar men på det stora är det inte mer än en godkänd insats från spanjacken ikväll. Kul att ha honom tillbaka i elvan i alla fall.

Gini Wijnaldum 2

Hade några aktioner i den andra halvleken där han gjorde ett bra jobb med att slingra sig ur krångliga situationer och skapa tid för sig själv och sina medspelare men inte mycket mer än så. En ganska blek och timid insats i övrigt.

Alex Oxlade-Chamberlain (ut 56’) 1

Var han ens på planen i första halvlek? Oxen var tillbaka men knappast med besked. Fick tio menlösa minuter i andra innan han plockades av för Shaqiri.

Sadio Mané 3

Bäst i Liverpools offensiv ikväll. Var den som hotade när Liverpool fick yta framåt och skulle kanske haft en straff i den andra halvleken?

Roberto Firmino 2

Knappast någon sprakande insats från brassen som försökte pressa Saints-förvaret men vars största bidrag till gästernas anfallsspel var ett skott utanför i den första halvleken.

Mohamed Salah 2

Hade en nick över ribban men inte så mycket mer. Drabbas av Trent Alexander-Arnolds dåliga form såtillvida att passningarna från högerbacken sällan sitter på foten utan snarare i knähöjd.

Xherdan Shaqiri (in 56’) 2

Kom in istället för Oxlade-Chamberlain. Det rätta bytet men lyckades inte bringa det där extra som behövdes för att låsa upp ett disciplinerat Southampton.

James Milner (in ‘78) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Sadio Mané

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-05 01:23:16