Lagbanner
Spelarbetyg efter Southampton – Liverpool 1 – 2

Spelarbetyg efter Southampton – Liverpool 1 – 2

Det var ett närmare reservbetonat reservlag som Jürgen Klopp och Liverpool ställde upp med i Premier Leagues nästsista omgång. Southampton var motståndet som hade sin ”Champions League-final” framför sig när de vill grusa Liverpools sista hopp om en kvadrupeln. Men efter ett hörnmål från Matip så lever dessa drömmar vidare inför sista omgången, redaktionen ger er spelarbetygen efter segern på St Mary’s:

Alisson 7
Alisson gör en fin och ack så viktig räddning i matchinledningen när Armando Broja slinker lite väl lätt in i straffområdet. I övrigt har han målet mot sig där touchen från Milner ställer honom helt, inget att lastas för. Riktigt lugn och stabil med fötterna och bidrar med flera fina långbollar, en klart godkänd insats.

Joe Gomez 4 (ut 45’)
Både han och Kostas hade problem med att hitta balans i hur högt de båda kunde gå i banan utan att bjuda på för mycket. På denna kant ställde det till med lite väl mycket problem för Matip. Även där som målet uppkommer. Fick dessutom olyckligt gå ut skadad i halvtid, förhoppningsvis inget allvarligt med fot/ben/knä.

Joel Matip 7
Var inte fläckfri i sitt defensiva jobb eller med passningsfoten, kändes lite orolig utan van Dijk vid sin sida. Dock fick han heller inte den bästa uppbackningen av sin högerback och gör inga avgörande misstag. Får kröna matchen med ett matchavgörande mål som via lite ”turliga” studsar träffar honom och lobbar McCarthy.

Ibrahima Konaté 7
Sätts egentligen inte på något prov, men vinner många dueller och stoppar ett flertal kontringar. Tuff och rejäl under hela matchen och är lugn med sina fötter. Har en lovande framtid framför sig om han får hålla sig hel och frisk.

Kostas Tsimikas 6
Även han kommer lite väl högt upp i matchinledningen, något som Southampton utnyttjade. Däremot är han bra i en mot en-spelet och är fantastisk med sina fina fötter i offensiven. Många bra inspel och bra fasta situationer, får en indirekt assist till Matips 1-2-mål.

Curtis Jones 7
Jag tycker att Curtis gör en fin insats sett till 90 minuter. Hittar tillbaka till ett fint flyt och har ett bra tempo i sig. Kanske drar ner bolltempot vid ett par tillfällen och är anonym en stund i andra halvlek. Men i det stora hela en bra insats i rätt riktning för Jones.

James Milner 6
EXAKT en sådan insats som man förväntar sig av den evigt unge James Milner. Googlar du 6/10 kommer en bild på Milner upp. Klopp vet just det och att han kan använda Milner på samtliga positioner, vilket gör honom till en ytterst viktig breddspelare i detta lag. För just dessa matcher.

Harvey Elliott 5 (ut 65’)
Nja, av Harvey hade jag förväntat mig lite mer glädje. Varit nere i ungdomsleden efter skadan och inte varit allt för frekvent på bänken heller. Så när chansen ges måste man göra mer utav den. Såg alldeles för valpig och slarvig ut men ändå en dryg timme närmare rätt matchtempo.

Takumi Minamino 5
Avlossar en vacker och distinkt raket som kvitterar denna match, men förutom detta är han rätt så anonym under hela matchen. Verkar bli ytterligare en Divock som kan komma in och göra viktiga mål samt föra laget vidare mot fler inhemska cuptitlar, men i detta nu ser jag inte mer än de av Taki.

Roberto Firmino 6 (ut 83’)
Tar en roll som target och gör det ruskigt bra, är en fin uppspelspunkt men har också ”flair” som man annars inte ser på just targets. Kanske lite matchovan efter en säsong där speltiden blivit mindre än tidigare men gör en helt okej insats. Behöver slipa på slutprodukten men annars är han ett fullgott vapen för att ändra spelstil under matcher.

Diogo Jota 5
Ständigt i rörelse och oroade Southampton i första halvlek. Även han fungerar bra som uppspelspunkt och är lite mer kreativ än Firmino i första. Bidrar med en fint avvägd assist till Taki, men i andra saknar även han slutprodukt. Hade behövt lyfta denna prestation med ett mål minst om han förväntas slåss om startplats mot Wolves och Real (vilket han inte lär få).

Jordan Henderson 6 (in 45’)
Kommer in och gör mittfältet någon procent tryggare. En bra bollbehandling och kan höja tempot när det behövs men lika enkelt sänka det när vi leder. Coachar in Jones in i matchen igen och jag vill säga att man ser hans ledarskap i sådana här matcher. Ett klart godkänt inhopp av kaptenen.

Divock Origi 5 (in 65’)
Kommer in för att jaga vinsten, men 1-2-målet kommer snabbt därpå. Efter det blir det en annan matchbild för Divock där han ligger och stör i Southamptons uppspel och jagar på de bollar som kommer. Gör det bra, men absolut inget märkvärdigt. Sparar sig till ”the last mission” om det skulle behövas på söndag eller i Paris om två och en halv vecka.

Naby Keita - (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bästa spelare enligt Liverpoolsweden: Curtis Jones

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-05-17 23:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool