Lagbanner
Spelarbetyg efter Southampton - Liverpool 4-4

Spelarbetyg efter Southampton - Liverpool 4-4

En "hawaiisäsong" slutade med en "hawaiimatch". Bra och dåligt om vartannat, hela tiden, vi röda följare har slitits mellan hopp och förtvivlan och har åldras många år. Vårt lag har saknat stabilitet, det är lika tydligt sett till säsongen som sett till denna match. Men vi tar nya till nästa säsong.

Caoimhin Kelleher 5
Caoimhin är lugn och säker med bollen och slår bra passningar men han är inte Alisson. Det första baklängesmålet var svårt, det andra borde han tagit, det tredje var omöjligt och det fjärde var svårt. Sannolikt hade Alisson släppt högst två mål. Men otacksamt för Caoimhin med detta svajiga försvar.

Trent Alexander-Arnold 7
Trent slog mängder av utsökta passningar och är oförskämt bra med bollen. Han slår en fin assist till till Gakpos 4-3-mål och det kunde ha blivit fler. Men samtidigt är han en säkerhetsrisk bakåt. Vid Southamptons första mål lämnade han James Ward-Prowse omarkerad och det var inte hans enda defensiva lapsus.

Joël Matip 5
Joel var ringrostig och seg. Han var inledningsvis inte vän med bollen. När Kamaldeen Sulemana gjorde Southamptons andra mål hängde han inte med alls. Han spelade upp sig något ju längre matchen led.

Joe Gomez 6
Joe fick spela på "storebror" Virgil van Dijks plats och ser ofta smidig och följsam ut. Men den auktoritet som Virgil står för saknas helt. Det fanns inte tillstymmelse till någon ledare i försvaret idag. 

Kostas Tsimikas 4
Kostas ingjuter inte trygghet. I den 25:e minuten kommer han fel och åker på ett gult kort. Det är inte enda gången han kommer helt tokigt. Utbytt i 56:e minuten och Mille får ta hans vänsterbacksplats, vilket säger det mesta.

James Milner 6
Mille kämpar på gammal känd stil. Det är inte världens högsta tempo vilket passar honom bra. I 56e minuten får han ta över Kostas vänsterbacksplats och det blir tryggare i laget. Tack Mille för alla år. Du har varit en fantastisk kämpe.

Fabinho 7
Fabbe kunde inte täcka alla enorma ytor som uppstod framför den nya backlinjen, men han gjorde det han kunde. Han vann närkamper, återerövrade bollar och såg hyfsad stabil ut. Han slog också assisten till Bobbys mål. Utbytt i 56:e minuten vilket kändes lite hårt men det handlade inte om världens viktigaste match.

Curtis Jones 6
Curtis gör en bra insats. Han är väldigt trygg med bollen och numera släpper han bollen snabbare och med bättre värdering, men han kan och borde ha vågat mer. Curtis har en uppenbar potential och vill nog inte släppa sin startplats utan kamp även om konkurrensen kommer att öka till nästa säsong. Utbytt i 56:e minuten vilket kändes lite hårt men det handlade inte om världens viktigaste match.

Mohamed Salah 7
Ju längre matchen led ju mer ytor fick Mo på sin högerkant. Han ville verkligen ha sitt 20:e PL-mål, men fick nöja sig med en assist till Jotas 4-4-mål. Mo var pigg men fick inte till det sista.

Roberto Firmino 7
Bobby inledde piggt och kreativt. Det var hans press som föranledde att Romëo Lavia tokpassade till Jota vid vårt första mål. Sedan gjorde Bobby själv 2-0 till oss efter pass från Fabinho. Vår hjälte mattades sedan och tappade bollen i ett uppspel som blev till Sulemanas 2-2-mål. Utbytt i 56:e minuten.

Diogo Jota 8 (Man of the Match)
Diogo var påpasslig och pigg. Han gjorde två mål. Hade vi haft ett organiserat försvarsspel hade han blivit matchhjälte. Han var ändå vår bästa spelare och jobbade bra bakåt.

Jordan Henderson 6
Hendo kommer in i 56:e minuten och passar inte långt därefter bollen till Adam Armstong som ruschar mot mål och gör 4-2 till helgonen. Ridå. Hendo äter sig in matchen genom sin inställning. Han ryar och rör sig över stora ytor. 

Harvey Elliott 6
Harvey kommer in i 56:e minuten och är pigg offensivt. Han är rörlig och lätt på foten, men väger ofta lite lätt. Han gjorde dock en riktigt snygg tackling där han vann bollen i ett farligt omställningsläge.

Cody Gakpo 7
Cody kommer in i 56:e minuten och tar Bobbys roll på ett bra sätt. Gör också ett snyggt mål på Trents fina inspel. Cody kommer med all säkerhet att bli grym i Bobbyrollen.

Luis Díaz 6
Lucho kommer in i 56:e minuten och visar sedvanlig vilja. Han är kamp- och skottvillig men ännu inte riktigt finkalibrerad. 


TV: Oavgjort efter att Liverpool vände matchen på en minut

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-05-28 20:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool