Spelarbetyg efter Tottenham Hotspur - Liverpool 1-3

Efter ett pärlband av usla insatser studsade Liverpool tillbaka med en ack så viktig 3-1-triumf borta mot favoritmotståndarna Tottenham Hotspur.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3

Skulle möjligtvis kunna gjort bättre ifrån sig på Sons bortdömda mål, men i övrigt en stabil insats från skottstopparen. Pierre-Emile Höjbjergs reducering är det bara att tippa på hatten för. Inte ens två målvakter hade kunnat stoppa den projektilen.

Trent Alexander-Arnold 4

Den snart 23-årige högerbacken har gått igenom en lång och djup formdipp under hösten och vintern men ikväll gick han äntligen att känna igen. Följde med upp i anfallet och bombade in 2-0 på Leicester City på King Power Stadium-manér och slog det briljanta inlägget till Manés matchavgörande 3-1-mål. 1 + 1 för TAA och hans bästa prestation på ett bra tag.

Joël Matip (ut 46’) 3

En stark insats från Matip som tyvärr tvingades stanna i omklädningsrummet när det var dags att beträda planen igen för den andra halvleken. När ska detta mittbacksskadehelvete ta slut?

Jordan Henderson © 4

Gör ett jättefint jobb som vikarierande mittback. Speciellt i den andra halvleken där han fick sällskap av orutinerade Phillips.

Andy Robertson 3

Bra med på sin vänsterkant, bollskicklig med en hel del passningar in i straffområdet. Hade lite mindre än vanligt att göra ikväll men en fullgod insats från skotten.

Gini Wijnaldum 4

Tog över nummer sex-rollen när Hendo fyllde i i mittlåset och gjorde det med bravur. Stod upp mycket bra mot ett tungt Spurs-mittfält och gav mer utrymme för Thiago att följa med upp i anfallen.

James Milner 3

Fjärde ligastarten för säsongen för Leeds-sonen och som vanligt en treplussinsats från evighetsmaskinen. Slutade aldrig att springa och mycket nyttig framåt slutet när Liverpool ville få minuterna att gå.

Thiago Alcantara (ut 78’) 3

Lite blandat från Thiago ikväll. Många fina passningar men lite för många bollförluster. Jag gillar hans lite mer framskjutna roll, tog sig in i straffområdet vid en rad tillfällen. Varnad för en ganska ful tackling tidigt i den första halvleken.

Mohamed Salah 3

VAR-snuvad på sitt tjugonde mål för säsongen men var bra i spelet i övrigt där han var en konstant huvudbry för sin försvarare.

Roberto Firmino (ut 87’) 4

Mmm... gamla fina Bobby Firmino. Brassen var på spelhumör idag. Otroligt nyttig i anfallsspelet där han är så duktig på att länka upp med Mané och Salah. Målskytt.

Sadio Mané 4

Missade en tidig jättechans men revanscherade sig med en assist till Firminos 1-0 och sprätte själv in 3-1.

Nat Phillips (in 46’) 3

Ersatte Matip och smälte in bra bredvid Henderson.

Curtis Jones (in 78’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Divock Origi (in 87’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Roberto Firmino

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-28 23:42:56