Lagbanner
Spelarbetyg efter Tottenham-Liverpool 1-2

Spelarbetyg efter Tottenham-Liverpool 1-2

Liverpool stod för en dominant och bra spelad första halvlek där Mohamed Salah visade sin klass med två mycket kyliga mål. Sedan blev det en helt annan andra halvlek, vi blev tillbakatryckta i skorna så att sulan lossnade. Det var längesedan vårt lag blev så tillplattat. Men vårt röda lag klarade pärsen och tog en väldigt välbehövlig bortaseger.

Alisson Becker 8
Stabil och rak i ryggen som en fura, Ali fick vara på tårna och jobba idag. Han har stor del i segern. Han kan vara för cool ibland och gav oss en mindre hjärtattack när han drällde med bollen framför Harry Kane, men det klarade sig den gången, vilket det brukar göra.

Trent Alexander-Arnold 4
Trent är en säkerhetsrisk. Alla vet om det. Det skickades ut jättemånga bollar till vår högerkant och Trent åkte på stryk i nästan alla dueller. Harvey Elliott och jätten Ibou fick hjälpa till titt som tätt. Även Trents offensiva spel hämmas när självförtroendet är borta. Är det inte dags för Calvin Ramsay nu? 

Ibrahima Konate 8
Återigen en toppeninsats av Ibou. Stark och dominant. Harry Kane sökte sig till Ibou hela tiden vilken vi nog ska vara glada för. Harry kom först i en duell, då blev det mål. Alla övriga dueller vann Ibou.

Virgil van Dijk 7
Virgil var kapten idag och han ser majestätisk ut, men ibland känns han som en lite trött äldre lejonhövding. Men han höll sin flock välorganiserad och på tårna och bytet fälldes, om än med minsta möjliga marginal.

Andrew Robertson 8
Andy täcker vänsterkanten fullt ut. Tuff och snabb och skapar farlighter med sina attacker. Inspelen var nära att resultera flera gånger. Han är också bra i försvaret. En klippa!

Harvey Elliott 6
Harvey får mycket speltid. Han är strålande med bollen, men tvingades jobba mycket defensivt. Det gjorde han oftast bra, men på bekostnad av offensiven. Han trampar lite luft nu. Gick ut i 74:e minuten

Fabinho 8
Idag gjorde Fabinho stor nytta. I en så här tight och tuff match är han ovärderlig. Hans fysik och inställning behövs när det börjar osa hett. Det här var ett steg i rätt riktning Fabbe.

Thiago 7
Vår pacemaker funkade utmärkt i första halvlek, styrde spelet och ser alltid trygg ut. I andra halvlek fick han visa sitt närkampsspel som också är av högsta märke. Möjligtvis skulle det önskas mer avgörande passningar, vi vet att du kan.

Mohamed Salah 8 (Man Of The Match)
Kung Mo vann matchen åt oss med sina kalla avslut. Där visade han klass. Han spelade ofta ganska centralt vilket skapade oro hos Tottenham. Eric Dier kommer att drömma mardrömmar i natt. Gick ut i 92:e minuten.

Firmino 6
Bobby spelade en tillbakadragen nummer nio-roll vilket gjorde att Mo och Darwin kunde spela mer centralt. Bobby gör nytta, men fick inte riktigt till passningarna idag. Han tvingas spela väldigt många matcher då vi har flera forwardsskador. Gick ut i 74:e minuten.

Darwin Nüñez 8
Darwin jobbar kopiöst och gör en väldig nytta. Han vill väldigt gärna göra mål och började kännas lite självisk när han helt strålande frispelade Kung Mo till första målet. Han var ofta nere i försvaret och vann dueller. Det är sådant som gör en spelare till publikfavorit. Gick ut i 87:e minuten.

Curtis Jones, Jordan Henderson, Joe Gomez och Alex Oxlade-Chamberlain kom in under dom sista tjugo minuterna för att ge laget pigga ben och stärka försvaret. Det lyckades dom fint med.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-11-06 20:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool