Lagbanner
Spelarbetyg efter West Bromwich Albion - Liverpool 1-2

Spelarbetyg efter West Bromwich Albion - Liverpool 1-2

Tolv hörnor utan mål, då tröttnade Alisson och gick upp för att visa hur man nickar in en hörna. Här kommer spelarbetygen efter dagens match.

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 5
Det kanske inte är den proffsigaste bedömningen av en spelares prestation, men jag har inte hjärta till att ge Alisson något annat än en femma efter det helt osannolika avgörandet. Utöver målet så stod han för en stabil insats bakom ett otroligt svajigt försvar. Kommer ut fint och avvärjer Robson-Kanous försök till att bli tvåmålsskytt när dryga kvarten återstod av matchen.

Trent Alexander-Arnold 3
Växlade ner ett snäpp i jämförelse med hans prestation på Old Trafford i torsdags, men han står för fullgod insats även idag. Assisterade Becker till det avgörande målet på stopptid och står även för en stabil insats defensivt.

Nathaniel Phillips 2
Det syns och det märks att Nat har överpresterat under sitt ”vikariat” som en av två mittbackar i startelvorna som tagits ut under säsongen. Han är rent utsagt överjävlig på att rensa ut bollar ur egen box men hans spel med fötterna i speluppbyggnaden, hans positioneringsspel utanför eget straffområde, och det offensiva huvudspelet är för svagt. Står ändå på något vis för en bättre prestation än sin mittbackskollega…

Rhys Williams 1
Jag håller med Bojan om det han säger i studion om den unge mittbacken. Han är inte bara valpig, han är inte tillräckligt bra heller. Jag hade velat höra en förklaring från honom gällande varför han väljer att gå upp och stöta i den situation som sedan leder till att West Bromwich gör mål. Står för ytterligare några ordentliga missar som dom röda däremot inte straffades lika hårt av.

Andrew Robertson 3
Släpptes till mycket chanser åt motståndarna på Liverpools vänsterkant, men det säger nog mer om Williams snarare än Robbo. En okej insats defensivt och som vanligt fyller han på och erbjuder sina inspel/inlägg i offensiven.

Fabinho 2
Att hemmalaget tillåts komma till åtta avslut (varav tre på mål), samt att dom får med sig nio hörnor i en match där dom står för 23% av bollinnehavet får i det här fallet hela Liverpools centrala mittlås ta på sig.  Idag skyddade inte Fabinho sin backlinje tillräckligt bra.

Thiago 4
Står för en otroligt stark insats matchen igenom. Ligger bakom mycket i anfallsväg och är en tempohöjare. Enormt bollskicklig.

Curtis Jones 1
Kommer inte alls in i matchen och går osynligt genom hela första halvlek.  Borde blivit avbytt i halvtid men fick ytterligare en chans som han inte riktigt tog.

Mo Salah 4
Utan tvekan årets spelare i Liverpool. Gör det enormt viktiga kvitteringsmålet i första halvlek och befinner sig nu i delad skytteligatopp.

Roberto Firmino 3
Vår kapten för dagen stod för det som är en klassiska ”Firmino-insats”. Han gör ett nyttigt jobb och skall vara given i startelvan dom sista två omgångarna, men han missar målchanser där det bara ska vara mål.

Sadio Mané 3
Börjar sakta men säkert ta steg mot att hitta tillbaka till formen. En ordentlig försäsong så är den Mané som vi lärt känna under dom senaste åren tillbaka. Assisterar Salah till kvitteringsmålet.

Xherdran Shaqiri 2 (in 59´)
Kommer in som ersättare till Jones och gör det bättre än den unge talangen, men får däremot inte heller något större uträttat på plan.

Gini Wijnaldum (in 84´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson Becker

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-05-16 21:37:00
Author

Fler artiklar om Liverpool