London Stadium, 2023-04-26 20:45

West Ham - Liverpool
1 - 2

Spelarbetyg efter West Ham - Liverpool 1–2

Liverpool tog tredje raka segern efter en 2–1-seger mot West Ham. Här är spelarbetygen.

Alisson 5
0–1-målet såg inte otagbart ut trots en liten touch på van Dijk och i och med vilka räddningar man sett brassen göra tidigare så förväntar jag mig bättre. Testades i övrigt inte särskilt mycket.

Trent Alexander-Arnold 6
Låter Lucas Paqueta vika in alldeles för enkelt vid 0–1-målet. Revanscherade sig snabbt med ett fint instick och assist till Gakpo. Gör det bra i sin nya roll.

Joel Matip 8
Tillbaka i startelvan efter en längre tid vid sidan av. Vann allt i luften och var säker i brytningarna. Inledde andra halvlek lite skakigt men gjorde det sedan bra. En missad dubbelchans att göra 2–1 på hörna i 66:e minuten spelade mindre roll då han på efterföljande hörna kunde trycka in segermålet.

Virgil van Dijk 6
Bjöd tidigt West Ham på en målchans med ett nonchalant uppspel. Hade sedan några ytterligare halvtaskiga uppspel. 0–1-målet tog otruligt på mittbackens knä. Räddades av en offside när Bowen enkelt vände bort en halvt joggande van Dijk och tryckte in det sedan bortdömda 1–2-målet. Får en 6:a i och med den avgörande brytning han gjorde med stortån vid ställningen 1–1 i slutet av första halvlek.

Andy Robertson 7
Är som vanligt stabil i försvarsspelet och ångade på offensivt på sin vänsterkant. En fin hörna till Matips avgörande mål.

Jordan Henderson 6 (ut 59)
En typisk insats av kaptenen. Sprang, pressade och följde med i anfallen och gjorde jobbet bakåt. Klart godkänd timme.

Fabinho 7
Borde kanske varit lite mer aggressiv vid West Hams ledningsmål då det inte hade varit fel att ta en frispark. I övrigt en bra match av den defensiva mittfältaren som jag tycker vann mycket boll och städade bra framför backlinjen.

Curtis Jones 6 (ut 84)
Inte dålig men hände inte jättemycket kring Jones idag.

Mohamed Salah 5
Inte egyptierns match idag. Fick inte igenom skotten och slog bort många enkla passningar.

Cody Gakpo 7 (ut 77)
Placerade fint in kvitteringsmålet. Tycker att han gör det bra som falsk nia då han kom bra med i uppspelsfasen och är var bra i kombinationsspelet.

Diogo Jota 5 (ut 59)
Borde enligt mig tryckt in 2–1 efter knappa halvtimmen när bollen lite turligt hamnade hos portugisen. Hade även en nickskarv tätt utanför i den första halvleken. I övrigt tycker jag att Jotas knappa timme präglades av felpass och mindre bra beslut.

Thiago 6 (in 59)
Involverad i en handssituation sent i matchen och spanjoren kom nog lite turligt undan. I övrigt bidrog inte mittfältaren till något nämnvärt under sin dryga halvtimme på planen.