Lagbanner

Spelarbetyg efter West Ham - Liverpool 2-2

Liverpool fick med sig en poäng från huvudstaden i en svängig tillställning. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 6
Vill man vara riktigt långsint av sig så kan man ge honom en skåpa kritik och skuld till det insläppta kvitteringsmålet, där brassen har tvål i handskarna i uppbyggnaden till det. Utöver det bjuder han på ett par fina räddningar, är chanslös på ledningsmålet och kan kvittera ut en stabil insats.

Trent Alexander - Arnold: 6 (ut 79)
Offensivt bra, defensivt svag. Blir lite av en repig skiva gällande beödmningen av högerbackens insatser, men det är inte mindre sant för det. Har ett par patenterade långbollar som erhåller hög klass och visar på en kreativitet och ett mod med boll. Blir inte alltför utsatt defensivt, men när det nalkas en-mot-en situationer känns han som stundtals som en kona. Hamnar på mellanläge på kvitteringsmålet. 

Jarell Quansah: 5 (ut 91)
Mycket kamp och dueller utlovades på förhand och det realiserades, om  än till den unge engelsmannens nackdel. Hade stundtals svårt att hävda sig när det vankades dueller och får väl ändå, om än delvis, ta på sig skulden till kvitteringen, där han blir alltför bolltittande och glömmer bort sin markering. 

Virgil Van Dijk: 6
Blev inte lika utsatt som sin mittbackspartner bredvid sig och blir således svår att göra någon utförlig bedömning av. Med tanke på att han numera springer runt med kaptensbindeln runt armen, kanske en diskussion om hans ledaregenskaper bör väckas?

Andrew Robertson: 7
Framförallt bra i den andra halvleken, vilket får krönas med ett, för skotten, ovanligt mål. Underlättar enormt för medspelarna på samma kant i och med sina eviga och vältajmade löpningar. Kvalitén på inspel och dylikt kan höjas, samtidigt som det blir svårare att pricka rätt när straffområdet är så ockuperat som det stundtals var. 

Alexis Mac-Allister: 6
Bidrar som alltid med ett oerhört lugn med bollen och ett precist och väl avvägt passningsspel. Känns däremot lite opolerad och otajmad i vissa defensiva aktioner. Borde nog dessutom avgjort den här matchen vid ställning 2-1, där hans nick från mycket nära håll är på tok för dålig.

Wataru Endo: 6 (ut 79)
Får ett relativt tidigt gult kort vilket givetvis hämmar bollvinnarens insats. Relativt osynlig annars, genomsyrat av ett enkelt passningsspel och inte särskilt många ihågkommande brytningar.

Ryan Gravenberch: 7
Hans bästa match i Liverpooltröjan? Det är mycket troligt. Har ett par ruggigt fina och läckra aktioner i offensiv bemärkelse, där han kombinerar sitt fina driv med bollen med ett kreativt och precist passningsspel. Känns som att nederländaren spelade med upphöjt självförtroende, vilket bådar gott för framtiden.

Harvey Elliot: 6
Här blandas och ges det i stor utsträckning. Är ibland finurlig och kreativ runtomkring offensivt straffområde och lägger, som alltid, ner ett hästjobb. Samtidigt kombineras detta med brist på kvalité i vissa aktioner, samt en förmåga att försvinna iväg från matchbilden.

Cody Gakpo: 6
En av få som faktiskt stått för rätt så fina insatser här på senaste och även om detta framträdandet inte direkt skjuter i taket, så får nederländaren defintivt mer än godkänt. Bra driv med boll, fattar ofta rätt beslut och tampas stundtals med bravur mot motståndarna i duellspelet. Är dessutom inblandad i 2-1 målet (även om det avslutet kanske inte ska hyllas...). Försvann lite ur matchbilden i sina stunder, främst mot slutet, där det dessvärre hade behövts som allra mest.

Luis Diaz: 7 (ut 79)
Bästa Liverpoolspelare idag. Att han är energisk, har fart och frenesi och otroliga lungor visste vi redan, men även det ska nämnas. Men kanske framförallt beslutsfattandet med boll, vilket annars brukar kunna brista, var överlag riktigt bra. Hela tiden ett hot och därför mycket märkligt att han blev utbytt, enligt min mening. 

Mohamed Salah: Spelade för kort tid för att betygsättas (in 79)

Darwin Nunez: Spelade för kort tid för att betygsättas (in 79)

Joe Gomez: Spelade för kort tid för att betygsättas (in 79)

Dominik Szoboszlai: Spelade för kort tid för att betygsättas (in 91)

Bästa Liverpoolspelare enligt redaktionen: Luis Diaz.
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2024-04-27 17:09:00
Author

Fler artiklar om Liverpool