Lagbanner
2023-01-17 20:45

Wolves - Liverpool
0 - 1

Spelarbetyg efter Wolverhampton–Liverpool 0–1

Spelarbetyg efter Wolverhampton–Liverpool 0–1

Liverpool vaknade till liv efter det fruktansvärda bottennappet mot Brighton senast. Det var inte den spelgladaste och roligaste insatsen, men det var seger och avancemang. Just idag kändes det som exakt den insatsen som behövdes.

Caoimhín Kelleher 7
Unge Kelleher har blivit den store cup-målvakten för Liverpool, framför allt efter sina insatser i diverse straffläggningar där han är ett monster. Han fick chansen mellan stolparna i omspelet och ställdes inte inför några jättestora prov. Gjorde det han skulle och är fortsatt väldigt duktig med fötterna.

James Milner 5 (utbytt 65)
Kapten dagen till ära och han stod för en riktig "James Milner-insats". Han gör precis det han ska och leder laget utan att på något sätt glänsa. I en tid där han inte längre hänger med ordentligt i premier league passar han ypperligt i matcher som denna.

Ibrahima Konaté 6
Ställdes inte heller han på några jätteprov, men tog undan det han skulle. Han har en tendens att stöta lite väl långt ut och upp i banan ibland, något som öppnar upp stora ytor i den defensiva fyran, men det var inget som egentligen kostade något alls i den här matchen.

Joe Gomez 5
Godkänd insats av Joe utan att glänsa. Försvaret höll ihop bra utan att glänsa på något sätt. Det dröjde förrän slutet av den andra halvleken innan Wolves började skapa speciellt mycket. En rimlig utveckling av matchen i och med ledningen.

Kostas Tsimikas 6
Han gör det bra, greken. Kostas är på många sätt väldigt lik Andy Robertson i spelstil och bidrar med intensitet från sin vänsterkant. En fullgod reserv på den här positionen vilket han visar väldigt ofta. Kan vara lite mer klinisk i sista tredjedelen när det kommer till både inspel och avslut.

Naby Keita 4
Förväntar mig mycket mer av Keita. Han är den sämsta i det här tremannamittfältet och det borde han verkligen inte vara. Det är i matcher som den här han verkligen borde kunna glänsa, men det vill aldrig riktigt lossna för honom.

Stefan Bajcetic 8 (utbytt 75)
En jättefin insats av den unge mittfältaren. Mittfältet var betydligt bättre defensivt än det det varit de senaste matcherna, Bajcetic var en starkt bidragande orsak till detta. Väldgit bra med bollen, smart i sina avvägningar och brytningssäker trots sin något svagare fysik.

Thiago 6 (utbytt 75)
Flera steg upp för Thiago från insatsen mot Brighton senast. Som alltid väldigt bollskicklig och lyckades gång på gång, främst i den första halvleken, komma med smarta lösningar som öppnade upp spelet. Låg bakom Harvey Elliotts ledningsmål tack vare några fina aktioner längre ner i banan.

Harvey Elliott 7            
Fin insats av Elliott. Framför allt i första halvleken visade han prov på en bra intensitet och sprang i täten för sina lagkamrater. Visst stod José Sá alldeles för långt ute men jobbet ska fortfarande göras. Jättebra tidigt avslut som dök perfekt in i nätmaskorna bakom portugisen.

Cody Gakpo 5 (utbytt 65)
Den unge holländaren gör absolut inte bort sig, men kommer inte riktigt till sin rätt. Aktiv och företagsam, bra att han vågar ta avslut, men han kommer ofta fel i löpningarna och i offensiven. Det är fullt rimligt med tanke på hur kort tid han har varit i klubben och hur roterad elvan var.

Fabio Carvalho 5 (utbytt 65)
Lite samma som med Cody Gakpo. Han gör bra grejer med bollen men i Carvalhos fall blir han istället lite väl osynlig. Han kom aldrig riktigt in i matchen, men gjorde en del bra grejer. Hade en boll i nät som blev helt korrekt avvinkad för offside. Den väldigt roterade offensiven var så klart en av anledningarna till att Liverpool hade svårt att skapa så värst mycket chanser.
 

Avbytare

Nathaniel Phillips 6 (inbytt 65)
Kom in i mittförsvaret samtidigt som Joe Gomez ersatte Milner ute till höger. Gjorde det han skulle och var som vanligt duktig i luftrummet.

Mohamed Salah 5 (inbytt 65)
Svårt att säga så mycket om Mohamed Salahs insats. Kom in i ett läge där Wolves kopplade ett starkare grepp om matchen och lyckades inte ändra på den saken.

Curtis Jones 6 (inbytt 65)
Ja, men du, vad tusan. Det såg rätt bra ut från Curtis. Inte matchförändrande på något sätt men han gjorde en del bra saker på det han fick.

Ben Doak 6 (inbytt 75)
Fortsätter att komma in och visa framfötterna med sin snabbhet och rivighet. Han lyckades inte uträtta så mycket framåt men det var inte mycket att säga om det. Det var en krigarseger från de rödklädda. Mycket spännande spelare.

Fabinho 5 (inbytt 75)
Sjörövarfabbe kom in och påverkade väl egentligen inte speciellt mycket alls. Förväntar mig lite mer, men samtidigt var det inget dåligt inhopp för den delen heller.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Stefan Bajcetic.

 

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-01-17 22:52:21
Author

Fler artiklar om Liverpool