Lagbanner
Spelarbetyg efter Wolverhampton - Liverpool 3-0

Spelarbetyg efter Wolverhampton - Liverpool 3-0

Tolv minuter tog det för vargarna att döda och käka upp Liverpool. Den lilla tempohöjningen i andra halvlek räckte tyvärr inte för Liverpool, utan det blev ytterligare en svag defensiv insats och en besvikelse överlag.

Alisson 4
Inget att göra på 1-0, men går bort sig vid 2-0. Tyvärr hör vi inte vad som sägs, men kommunikationen med Joe Gomez måste vara bättre/finnas där. Räddar upp Matip på ett bra sätt, men det når inte upp till godkänt efter 2-0 på 12 minuter. Har inte mycket att göra i den andra halvleken, men blir överlistad Neves och räddas av ett värdelöst avslut från Jimenez för att stanna vid tre i baken.

Trent Alexander-Arnold 3
Alldeles för lojt i både offensiv som defensiv riktning. Bode framför allt gjort bättre från sig vid 2-3 tillfällen runt offensivt straffområde. 2021-2022 hade han haft 1+1 efter första halvleken. I den andra halvleken upplever jag att han hålls borta från spelet, förstår inte varför han spelar 90 men efter att blivit arg när han blev utbytt mot Brighton känns det som en tyst överenskommelse mellan honom och Klopp för 90 minuter. Levererar en fin boll till Núñez men det är ungefär vad som finns att ta med sig.

Joel Matip 2
Hela insatsen kändes som att du slängde in en osäker 12-åring till seniorfotbollen och inte, vad han bör vara, en av de mest rutinerade. En minst sagt tuff start till comebacken. Självmålet i sig är självfallet oflyt men alldeles för passivt i sekvensen innan. Förlorar även en duell som Alisson får rädda upp vid 2-0 och det är för dåligt. Fortsätter även i andra halvlek att vara ett ständigt osäkert kort och vid 3-0-målet är frågan vad han tänker att han gör? Plockar inte upp någon utan bara existerar. Känns som att han blev inslängd i hetluften alldeles för tidigt helt enkelt.

Joe Gomez 3 
Försvaret är alldeles för dåligt för tillfället. Självklart är första och andra valet till mittbackar borta men dessa två ska prestera bra mycket bättre än så här. Som nämnt vid Alisson får duon ta på sig 2-0-målet och en nick rakt in i straffområdet är aldrig bra. Rädd för att vi aldrig kommer få se Gomez uppnå potentialen som fanns innan skadorna. Slår bort alldeles för många passningar i uppspelsfasen, men lyfter sig kanske lite i den andra. Däremot en svag insats över 90 från Gomez.

Andrew Robertson 3 (ut 85’)
Åtminstone rejäl i de defensiva aktionerna, men likt Fabinho känns det som Robbo ofta jobbar 1-2 steg bakom motståndaren. I offensiv riktning är frågan om skorna ens är knutna? Bedrövlig leverans i den första halvleken. Startar den andra halvleken lovande och har ett bättre klipp i steget, däremot får han inte in bollarna i straffområdet vilket är ett kraftigt underbetyg. Utbytt sista fem.

Naby Keita 3 (ut 66’)
Belönas välförtjänt med starter efter de pigga inhoppen de senaste veckorna/månaderna men väl där händer inget särskilt. Saknar x-faktorn som fanns i Leipzig och viker sig alldeles för lätt i dueller eller är steget efter. Med tanke på hans avslut och beslut i sista tredjedelen är frågan hur han gjorde så pass mycket poäng i Leipzig. Nej det är dags att kalla hem Tyler Morton och köra ett juniormittfält i väntan på sommaren.

Stefan Bajcetic 4 (ut 76’)
Fortsätter att ta steg för varje match som går och måste vara första namnet på laguppställningen varje match. Bajcetic måste vara en riktig talang som ofta sticker ut positivt  trots att laget är katastrof. Hade varit spännande att få uppleva i ett funktionellt Liverpool. Tycker han är en av planens bästa spelare, och även fast tongångarna generellt är positiva är såklart insatsen inte godkänd. Men i paritet med de andra 10 spelarna är det svårt att vara negativ kring spanjoren. Sen gör även han misstag, men han är 18 år och får inte mycket till hjälp och tar ett lass som man snarare förväntat sig av ledarna. Har ett par riktigt vackra aktioner i den andra, så väl offensivt som defensivt. 

Thiago 4 (ut 85’)
I dag var det inte mittfältet som var det största problemet, men de är inte heller godkända. Ingen tvekan om att Thiago är den mest begåvade spelaren, men känns fastlåst eller som att han inte tar för sig lika mycket som man vill se och som Liverpool hade behövt. Om det beror på saknad av täckning eller inte kan inte jag svara på men måste även han ta sitt ansvar och vända denna kollektiva form. Även han känns vilsen och tar ett konstigt beslut vid 3-0-målet.

Mohamed Salah 2
Sätt på en match med Liverpool 2023 och försök förstå att nummer 11 varit en av världens bästa spelare de senaste fem åren. Han är inte ens en skugga av sig själv och det förvånar mig att han har elva poäng på 20 matcher i ligan och faktiskt leder skytteligan i Champions League. Touchen, drivet och framför allt avsluten saknas helt och om Liverpool ska ta med sig ens ett uns av positivitet från denna säsong måste han börja göra poäng igen.

Cody Gakpo 3 (ut 85’)
När jag skriver detta efter match kan jag inte minnas att jag såg Gakpo i den första halvleken? Är det besvikenhet eller fakta får eventuella repriser klargöra men nyförvärvet har inte fått en pangstart på sin Liverpoolkarriär så att säga. Tillsammans med Robertson är det däremot de som inleder den positiva trenden i andra halvlek, men dessvärre leder det inte till något. Måste börja våga att ta för sig, för kvalité finns det. Om Gakpo börjar att visa framfötterna kan det gå snabbt från icke godkänt till fanfavorit är min spontana känsla, men hittills icke godkänt.

Darwin Núñez 3
Jag är glad att Núñez är tillbaka för det finns något där. Men nu börjar det bli dags för honom att explodera och leverera i form av poäng. Besitter stundtals ett svagt beslutsfattande, men hans vilja att göra mål är vad som kommer få fart på honom. Däremot måste avsluten bli bättre, det är långtifrån godkänt att lämna denna match tomhänt för uruguayaren.  

Jordan Henderson 3 (in 66’)
Kommer in och bidrar med noll enligt mig. Som ledare måste man lämna ett större intryck och om det i dag hade varit ett gult kort och en stenhård tackling, so be it. Men under hans halvtimme får vi istället inget, och det är för dåligt. 

Harvey Elliott 4 (in 76’)
Syntes inte heller till särskilt ofta efter inhoppet. Har en sekvens där han gör det bra till en början men sedan blir ovän med bollen. För mig är Elliott en ytter och det är där han levererar, ytterligare ett tecken på att Liverpool måste förstärka mittfältet.

Kostas Tsimikas - (in 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Milner - (in 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alex Oxlade-Chamberlain - (in 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Stefan Bajcetic

Lämna gärna era synpunkter, men se till att även argumentera för de så att det blir givande för oss alla. Till sist tänk även på att hålla en god ton i kommentarerna trots besvikelsen vi alla känner.

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-02-04 18:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool