Spelarbetyg efter Wolverhampton Wanderers - Liverpool 0-1

Liverpool besegrade Wolves på bortaplan med siffrorna 0-1. Här nedan följer spelarbetygen.

Alisson Becker: 6
Det var inte överdrivet många offensiva Wolvesaktioner som ledde till något skott på mål, vilket gjorde brassens eftermiddag till en lugn sådan. Kommer ut bra och bjuder på en fin aktion under slutskedet av första halvlek när Adama Traore nästan frispelas från ett inspel från vänster.

Trent Alexander-Arnold: 7
Ligger bakom en av Liverpools bästa chanser under hela matchen, när han slår ett fint inlägg till Diogo Jota som dessvärre inte lyckas få nicken på mål. Fortsätter slå passningarna mellan lagdelarna, den passningstypen som är så effektiv emot lågt stående lag. Varierar även passningsspelet med båda fötterna. Viktigt brytning på Hwang Hee Chan under andra halvlek efter att Van Dijk slarvat.

Joel Matip: 7
Stundtals fina soloräder när han tar bollen från egen planhalva och liknar en viss argentinare när han passerar motståndare som om de vore koner, även om beslutsfattandet i den offensiva tredjedelen stundtals kan ifrågasättas. Sköter sin defensiva uppgift bra och lyckas tillsammans med sin mittbackspartner få Raul Jimenez hyfsat isolerad sett över 90 minuter.

Virgil Van Dijk: 6
Hade stundtals svårt mot Adama Traores snabbhet och styrka, något som märktes när han under andra halvlek förlorar bollen mot just spanjoren på egen planhalva, ett misstag som är nära att bestraffas. Blandade och gav med passningsspelet.

Andrew Robertson: 6
Oerhört aktiv ute på sin vänsterkant, vilket är fint att se, även om både beslutsfattandet och inläggen ibland lämnar mer att önska. Tyckte att han under första halvlek behandlade Adama Traore på ett bra och behärskat sätt, men ju längre matchen gick desto tuffare fick skotten det i matchen mot fysmonstret. Gör vad han kan för att stoppa spanjoren i ett kontringsläge, men istället för att kunna fira en bollvinst får han syna det gula kortet.

Fabinho: 6
En svag 6:a för brassen idag, som jag tycker står för en av sina sämre insatser den här säsongen. Tacklingsförsöken blandade och gav under matchens gång. Kändes allmänt lite trött och seg under eftermiddagens drabbning och får även han inkassera ett gult kort.

Jordan Henderson: 5 (ut 68)
Efter en mycket fin insats i derbyt stod Henderson för en insats av den sämre typen idag. Gör som oftast ett stort jobb defensivt, där han ständigt hjälper Trent Alexander-Arnold, men aktionerna på den offensiva tredjedelen lämnade mer att önska. Kaptenens passnings- samt inläggsspel är något som han själv inte kan vara särskilt stolt över när han analyserar matchen i efterhand.

Thiago: 7
En mycket stark sjua för planens bäste spelare, där han fortsätter att bygga på den fina form som han just nu besitter. Otroligt skicklig i både det långa och korta passningsspelet och visar även upp ett par fina bollvinster.

Mohamed Salah: 6 (ut 95)
Hade svårt att ta sig förbi sin/sina motståndare ute på högerkanten och ville ibland lite för mycket. Väldigt nära att stöta in sitt 14:e mål för Premier League säsongen efter ett fint inspel från Robertson i första halvlek. Har en mycket läcker framspelning till Mane i matchens slutskede, innan han assisterar ledningsmålet.

Diogo Jota: 5 (ut 82)
Började matchen svagt och kändes klart påverkad av buropen från hemmafansen. Växer dock succesivt in i matchen och spelar upp sig, även om målmissen han står för vid ställningen 0-0 är något av de grövsta missarna man sett den här säsongen. Bara några meter från mål med målvakten långt bortom räckhåll. Istället för att bara rulla in den bakom de två Wolvesförsvararna som befann sig på mållinjen, går portugisen på kraft och träffar Conor Coady. Nästan så att man unndrar om Diogo Jota utförde aktionen av sportsliga skäl, eftersom det låg en Wolvesspelare och vred sig i smärtor en bit bort...

Sadio Mane: 5
Otroligt nära att avgöra matchen under slutskedet av andra halvlek, men en fin räddning från Jose Sa raderade Manes hjälterubriker. Hade annars svårt att sätta sin stämpel på matchen.

Divock Origi: 7 (in 68)
Återigen blir belgaren hjälte, när han mycket behärskat placerar in ledningsmålet och kan tillsammans med sina lagkamrater fira framför den tillresta Liverpoolpubliken. Utöver målet var belgaren en pigg injektion till ett ganska segt och tröttkört Liverpool, ville delta och var hyfsat aktiv i spelet.