Lagbanner

Spelarbetyg efter Wolves – Liverpool 1–3

Ännu en vändning, ännu en seger. Ett tidigt baklängesmål såg länge ut att sätta käppar i hjulet men årets Liverpool verkar att vägra förlora. Redaktionen ger er betygen efter Wolves.

Alisson 4
Hyfsat lite att göra, något tveksamt ingripande på Wolves-målet. Helt okej med fötterna matchen igenom. Hade en nykomponerad backlinje framför sig vilket alltid är otacksamt. 

Joe Gomez 3
Uselt försvarsspel på målet och en insats som överlag lämnade mycket att önska. Hade det ruggit tufft med Pedro Neto längs kanten. Det deppiga försöket att kopiera Trent-rollen bör inte ske igen i framtiden. Går att ifrågasätta Klopps val att ge Gomez förtroende att agera "play-maker", inte en del av hans repertoar. 

Joel Matip 3 
Var i allra högsta grad även han inblandad i målet tillsammans med Gomez. Känns allmänt trög i rörelserna och slarvig med boll. Det kändes stundtals som det var han som gjorde sin första match från start någonsin. 

Jarell Quansah 7 (ut 82’)
Utifrån förustsättningarna gör han en mycket bra match under svåra förhållanden. Såg trygg och lugn ut i samtliga delar av spelet. Skönt att veta att han kan gå in och göra jobbet när det behövs, lovar gott inför framtiden. 

Andrew Robertson 7
Ovan målskytt och bra defensivt. Man vet att man alltid får ett hårt jobb jobb och många löpmeter vilket alltid är välkommet. Att vara den enda ordinarie i backlinjen innebär stort ansvar vilket Robertson löste med bravur. 

Alexis Mac Allister 4 (ut 46’)
Svagaste insatsen hittills i Liverpool-tröjan. Slarvig i passningsspelet och vägde lätt i närkamperna. Kändes som han var segstartad efter ett långt och slitsamt landslagsuppehåll. Bra av Klopp att våga ta det något obekväma beslutet att plocka av honom redan i paus.

Dominik Szoboszlai 6
Svag i första halvlek, likt alla andra. Spelade upp sig och var med och biidrog till vändningen. Jämfört med hans tidigare prestationer och kvalitén man vant sig vid var dagens insats något sämre men klart godkänd. 

Curtis Jones 6
Bra insats av scousern i laget, känns som han äntligen fått allt på plats efter många år av ojämna prestationer. Tycker Jones är mycket fin i rollen som Klopp använder honom för tillfället, gynnar samtliga egenskaper. 

Mohamed Salah 8 (ut 93’)
Mycket bra som vanligt, tre assister och en grym insats. Salah är garanten i anfallstrion som alltid leverans oavsett motstånd och resultat. Börjat säsongen starkt. Kung.

Cody Gakpo 5 (ut 56’)
Inte en av hans bästa matcher men kommer undan med godkänt. Var på rätt plats vid rätt tillfälle vid kvitteringen vilket var startskottet för hela vändningen. Jobbar och sliter men får inte det att stämma med bollen av någon anledning. Dags att ge Nunez fullt förtroende framöver som nia?

Diogo Jota 4 (ut 56’)
Anonym under hela matchen, tycker inte han kommer till sin rätt ute till vänster. Han bör vara i boxen där han är som bäst inte slicka linjen. Diaz inhopp belyste Jotas dåliga insats tidigare i matchen. 

Luis Diaz 7 (in 46’)
Grymt inhopp av Diaz, utmanade konstant och skapade chanser ur igenting. Blir alltmer tydligt att han alltid bör starta, hade förmodligen gjort det var under normala förhållanden (inget landslagsuppehåll). 

Harvey Elliott 7 (in 56’)
Kom in med mycket energi och entusiasm vilket bidrog starkt till vändningen. Satte spiken i kistan med det tredje målet även om han fick hjälp av en styrning. Firade vackert och passionerat med bortaföljet vilket alltid uppskattas. 

Darwin Núñez 6 (in 56’)
Skapar alltid massor och är alltid i centrum i allt som händer. Även om det missas en del och ibland ser klumpigt ut så går det inte komma ifrån att han bidrar med oreda i motståndarförsvaret vilket bidrar i matchbilder som dessa. 

Ibrahima Konaté 5 (in 82’)
Kom in och bidrog med att stänga matchen när Quansah tvingades byta. Välbehövligt att Konaté 

Ryan Gravenberch - (in 93’)
Välkommen debut i klubben, fick några minuter. 

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Mohamed Salah.



 

Johan Olsson2023-09-16 16:58:00
Author

Fler artiklar om Liverpool