Lagbanner
Spelarbetyg: Liverpool - LASK Linz 4–0

Spelarbetyg: Liverpool - LASK Linz 4–0

Liverpool besegrade LASK Linz med stora siffror och säkrade därmed avancemang till slutspel – och gruppsegern. Här kommer redaktionens spelarbetyg från matchen.

Startelvan:

Caiomhin Kelleher 7
Följsam och snabbt nere på ett avslut från inhopparen Mustapha efter en timme spel. Fick parera ytterligare ett par gånger efter det. Bra insats av irländaren som kommer vakta kassen ytterligare någon månad framöver.

Joe Gomez 8
Under den knappa timmen han spenderade på högerbacken så var han väldigt företagsam. Levererade en assist till Diaz, och sedan nästan en till när han, på Trent-manér, skickade en djupledsboll på 40 meter som serverade colombianen ett friläge.

Ibrahima Konaté 6 (56´)
Matchas lite lätt med tanke på de återkommande muskelskadorna han ådrar sig. Stack inte ut ikväll men gjorde ett gott jobb och såg till att LASK inte skapade särskilt mycket av värde.

Jarell Quansah 7
Mycket stabil insats från ynglingen som fortsätter att spela ett väldigt moget spel. Hamnade dock fel i ett läge när han valde att ta en löpning bort från sin mittbacksposition, vilket gav bortalaget sin bästa chans i matchen.

Kostas Tsimikas 8 (ut 82´)
Tog vid från sina insatser mot Brentford och Manchester City genom att stå för en ny fin prestation. Dundrade upp och ner längs sin vänsterkant och stod för flera högkvalitativa inspel och inlägg. Var dessutom nära att göra sitt första mål i den röda tröjan när han skickade i väg en riktig rackarrökare, som Niklas Holmgren skulle säga, i ribban.

Wataru Endo 8
Syntes inte till speciellt mycket under de första 45 minuterna. Men efter pausen så är han, om inte bäst, så i alla fall en av de bästa på plan. Tappade räkningen på hur många gånger han vann bollen den andra halvleken. Många av dessa också högt upp i plan.

Harvey Elliott 9
Strålande insats från 20-åringen som var överallt ikväll. Stod för en läcker liten lyftning till Gakpo som gav holländaren en gyllene chans att ge Liverpool ledningen efter bara tio minuters spel. Var nära att spräcka målnollan för säsongen med ett par distansskott.

Ryan Gravenberch 7 (ut 82´)
Sådan elegant spelare. Han är bra i kombinationsspelet, besitter en fin passningsfot och har dessutom ett otroligt fint driv med bollen. Förhoppningsvis startar han mer regelbundet framöver.

Mohamed Salah 7 (ut 56´)
Visade prov på teknisk briljans flera gånger. Assist till Gakpos 2-0-mål i öppen bur och ett mål, hans 199:e i Liverpool-tröjan, på straff i poängväg. Kunde dock gjort ännu mer på de chanserna han hade.

Cody Gakpo 9
Kombinationsspelet är hans främsta styrka, och den egenskapen visar han prov på flera gånger i matchen. Blev dessutom dubbel målskytt och fixade även en straff som Salah prickade in. Otroligt viktigt att han kommer igång, speciellt nu när Jota är skadad.

Luis Diaz 6 (ut 56´)
Stångade dit ett inlägg som gav det första målet i matchen. Löpte på i stort sett allt, som han alltid gör. Fick en gyllene chans att göra ett andra mål i matchen men då blev han alldeles för obeslutsam.

Inhoppare:

Trent Alexander-Arnold 6 (in 56´)
Gjorde det bra den dryga halvtimmen han fick. Stod för en riktigt fin assist till Gakpos andra mål i matchen.

Curtis Jones 5 (in 56´)
Blir för obeslutsam ibland. Hade han spelat med blicken uppe så hade han kunnat levererat någon assist ikväll.

Darwin Nunez 5 (in 56´)
Inledde på klassiskt Nunez-manér med att bränna ett superläge. Men han tar alltid jobbet och kommer alltid in med energi.

Conor Bradley - (82´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Chambers - (82´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens spelare enligt redaktionen: Harvey Elliott.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-11-30 23:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool