Lagbanner
Spelarbetyg: Tottenham - Liverpool 2-1

Spelarbetyg: Tottenham - Liverpool 2-1

En oerhört frustrerande match där en person väljer att ställa sig i händelsernas centrum och i stort sett förstöra alla möjligheter för Liverpool till poäng. Men poängchans fanns ändå hela vägen fram till slutskedet. Här kommer redaktionens spelarbetyg från matchen.

Alisson 9
Sprider rätt många bollar omkring sig under den första halvleken. Men i övrigt är han helt fantastisk igen. Framför allt under inledningen av den andra halvleken när han först står för en makalös räddning på ett avslut från Maddison och sedan ytterligare en på ett volleyskott från Son bara några minuter efter.

Joe Gomez 6 (ut 73´)
Tappar helt Richarlison vid 1-0-målet. Gör sedan samma sak igen, men då är Richarlison dock offside. I övrigt en okej insats från Gomez.

Joel Matip 8
Bra insats för Matip i en match som är otroligt svår att egentligen bedöma. Har full koll i luftrummet och står rätt varje gång. Dock måste han få bort bollen i slutet som han istället trycker upp i nättaket.

Virgil van Dijk 8
Står för en assist till kvitteringen när han nickar bollen tillbaka till Gakpo. Är grymt bra matchen igenom där han dominerar luftrummet. Ska däremot ha bättre koll på Son vid 1-0-målet.

Andy Robertson 8
Bra koll på Kulusevski under hela matchen. Får inte utlopp för sina offensiva egenskaper i den här matchen på grund av utvisningarna.

Alexis Mac Allister 7 (ut 80´)
Bra insats från argentinaren. Kroknade dock i den andra halvleken och byttes sedan ut till följd av det. En otroligt svår match också där det nästan bara blir försvarsspel.

Dominik Szoboszlai 9
En av de bästa på plan igen. Vilka lungor han har, springer något kopiöst och tar maxlöpning efter maxlöpning trots nio man på plan och många minuter i kroppen. Slår en mycket fin crossboll över till Diaz som sedan sätter in den till vad som leder till Gakpos och Robertsons chanser efter en knapp kvart.

Curtis Jones 3
Startade helt okej. Drar sedan på sig ett rött kort där han glider med foten på bollen och sedan in med dobbarna mot Bissouma. Ett rött kort som definitivt går att diskutera.

Mohamed Salah 7 (ut 73´)
Slår en mycket fin passning till Diaz direkt efter kvitteringen som colombianen borde gjort mål på. I övrigt en svår match där det bara blir att jaga boll.

Cody Gakpo 5 (ut 46´)
Ingen superinsats från Gakpo. Står dock för kvitteringen, där han i och för sig misslyckas med mottagningen. Blir sedan utbytt i halvtid på grund av skada. 

Luis Diaz 6 (ut 73´)
Får ett mål helt felaktigt bortdömt för offside, när han enligt BeinSports beräkningar är 62 centimeter onside. Bisarrt. Tappar i övrigt för mycket boll och lyckas verkligen inte i sina en-mot-en situationer. Ska väl också trycka dit bollen han får från Salah i slutet av första halvlek. Men som jag skrivit innan, det är en svår, näst intill omöjlig match att kunna bedöma Diaz på.

Diogo Jota 2 (in 46´)
Anonym fram till ham hamnar i händelsernas centrum när han drar på sig två gula kort inom loppet av ett par minuter där han sätter laget ännu mer i skiten än vad de redan var. Även om de två gula korten helt felaktiga ska han inte ge domaren chansen i de lägena.

Wataru Endo 6 (in 73´)
Gjorde allt han kunde för att försvara den poängen vi hade i slutet, även om det inte lyckades.

Ibrahima Konaté 6 (in 73´)
Gör det han ska under tiden han är inne. Vinner några dueller i luftrummet.

Trent Alexander-Arnold 6 (in 73´)
Vinner några inkast samt en hörna när han kommer in. Men spelar väldigt kort tid och i ett helt omöjligt läge.

Ryan Gravenberch - (in 80´)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Slarvar dock med bara någon minut kvar i samband med att Liverpool får en frispark.

Matchens spelare enligt redaktionen: Alisson.

 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-09-30 20:59:00
Author

Fler artiklar om Liverpool