Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Sheffield United: 3-1
Det satt långt inne, men Liverpool löste tre poäng.

Spelarbetyg efter Liverpool – Sheffield United: 3-1

Liverpool lyckades efter mycket om och men besegra Sheffield United. Trots en svag spelmässig prestation fick de med sig alla tre poäng. Redaktionen ger er spelarbetygen.

Caoimhín Kelleher 6
Har i och med dagens insats spelat samma antal matcher som Alisson den här säsongen. Stod för en vass räddning efter bara ett par minuter spelade. Hade en del att göra trots Liverpools enorma spelövertag. Svårt att lasta honom för målet, även om det såg dråpligt ut.

Conor Bradley 5
Fyllde på bra längs kanten under hela matchen, men saknade skärpa i inläggen. Noterades för ett olyckligt självmål efter att omedvetet styrt in bollen i egen bur. Spelat väldigt mycket på senaste tiden. Att Trent Alexander-Arnold snart är tillbaka kommer gynna även Bradley trots den ökade konkurrensen som det innebär.

Ibrahima Konaté 5
Avstyrde de flesta av Sheffields anfallsförsök. Gav iväg en del onödiga frisparkar och var i perioder lite skakig. En godkänd insats, inte mer. Ursäktas dock av att han precis kommit tillbaka från en tids skadefrånvaro.

Virgil van Dijk 6
Hade inte jättemycket att göra under matchen. Kaptenen höll ihop den i övrigt halvsvajiga backlinjen. Var under hela matchen ett hot på fasta situationer.

Joe Gomez 5 (ut 73’)
Började matchen som vänsterback och flyttade sedan upp på mittfältet sista kvarten. En godkänd insats. Man vet numera vad man får av Joe Gomez. En gedigen insats, oavsett position.

Alexis Mac Allister 7
Tvingades spela ”sexa” i Endos frånvaro. En roll som han behärskar, men under de senaste veckorna har han varit briljant i en lite mer framskjuten roll. Stod för ett av säsongens snyggaste och viktigaste mål när han borrade upp 2-1 målet i krysset. Argentinaren är för tillfället nyckeln till allt. Matchens lirare.

Ryan Gravenberch 4 (ut 60’)
Det vill sig inte för holländaren. Slarvig och temposvag under den timmen som han fick spela. Bidrar inte med speciellt mycket och tar alldeles för många touch på bollen, vilket drar ner tempot. Hade behövt ta chansen i Endos frånvaro. Harvey Elliott lär spela i helgen om Endo fortsatt är skadad.

Dominik Szoboszlai 5 (ut 73’)
Avlossade ett halvfarligt distansskott, men var annars relativt anonym. Däremot svårt att klaga på arbetsinsatsen. Behöver vara mer involverad i spelet och göra sina aktioner snabbare. Har tyvärr haft en negativ formkurva under våren.

Mohamed Salah 4 (ut 60’)
Blev för ovanlighetens skull utbytt tidigt. Han såg inte speciellt nöjd ut över Klopps beslut. Prestationen i sig var inte något vidare. Missade halvchanser och slarvade i sista tredjedelen. Att byta ut egyptiern såpass tidigt går trots det att ifrågasättas. Vi har lärt oss att det alltid kan komma ett Salah-mål från ingenstans. Högt spel av Klopp, men som lönade sig.

Darwin Núñez 6
Lyckades efter ihärdigt presspel turligt bli prickskjuten av Sheffields målvakt Ivo Grbic, vilket resulterade i 1–0 för hemmalaget. Knappast ett av uruguayanarens vackraste mål, men onekligen väldigt viktigt. Jobbade stenhårt matchen igenom och hade kunnat göra fler mål.

Luis Diaz 6
Stod för en del mycket läckra dribbligsräder längs kanten och var aktiv matchen igenom. Noterades för assisten på Mac Allisters mål, trots att passningen knappast var meningen. Diaz är alltid ett hot och han slutar aldrig att utmana sin ytterback. Hade flertalet chanser att bli målskytt.

Inhoppare:

Harvey Elliott 7 (in 60’)
Ersatte Mohamed Salah efter en timme. Såg pigg ut och hjälpte till att skapa tryck. Nyttig med sin vänsterfot i forceringsfasen. Bör starta mot United på söndag om Endo inte är tillgänglig.

Andrew Robertson 7 (in 60’)
Kom in i samma veva som Elliott. Fyllde på längs vänsterkanten på klassiskt Robertson-vis. Höll bredd längs sidlinjen och bidrog med något annat än vad Gomez gör som vänsterback. Assisterade Gakpo till 3–1 målet med ett perfekt inlägg. Hans energi behövdes verkligen i slutet av matchen.

Cody Gakpo 7 (in 73’)
Såg för första gången på väldigt länge spelsugen och alert ut. Såg ut att verkligen vilja bidra och satte dit det definitiva avgörandet med en distinkt nick. Ett inhopp att bygga vidare för Gakpo. Han kommer att behövas under säsongsavslutningen, särskilt i Europa League.

Curtis Jones 6 (in 73’)
Var äntligen tillbaka i matchtruppen och fick välbehövliga minuter i benen. Gjorde ett bra inhopp som bidrog till att Liverpool till slut lyckades vinna matchen. Bra med fler alternativ på mittfältet. Curtis Jones var innan skadan en av lagets bäst presterande spelare.   

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Alexis Mac Allister.

Johan Olsson2024-04-04 23:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool