Lagbanner
Större roll att vänta för Curtis Jones?

Större roll att vänta för Curtis Jones?

En prisbelönad säsong med U23:orna, en än så länge tyst transfersommar och Gini Wijnaldums osäkra kontraktssituation. Alla talar de för att vi kommer att få se mer från Curtis Jones i höst.

Liverpools egenfostrade mittfältstalang Curtis Jones, 19, står på tröskeln till vad som kan komma att bli hans stora genombrottssäsong. 

Den unge scousern kommer från ett år där han pendlat mellan spel i Premier League 2, trupplatser med förstalaget och matchavgörande insatser när Liverpool Young Guns tagit vid när det vankats cupspel. Alla tävlingar sammanräknade landade poängskörden på 17+7 på 31 framträdanden i den röda tröjan. Siffror som skänker hopp om framtiden - och trygghet till sportchef Michael Edwards som än så länge legat lågt på marknaden. 

Detta trots Adam Lallanas bosmanövergång till Brighton & Hove Albion och Gini Wijnaldums osäkra kontraktssituation. Holländarens nuvarande deal löper ut nästa sommar och förhandlingarna om en förlängning tycks ha gått i stå. Och kanske ser Klopp och Edwards Jones som den ideala ersättaren? Engelsmannen är trots allt mer än tio år yngre än de båda och har med ett rykande färskt femårskontrakt anförtrott sin framtid till klubben. 

I vilket fall står det klart att Liverpool åtminstone kommer att ge Jones chansen att förtjäna en större och mer betydande roll i truppbygget. Femårskontraktet är redan på plats, en utlåning verkar utesluten och när det var dags för klubben att presentera de nya hemmatröjorna gjorde man det med en krullhårig tonåring från Gilbert Street i förgrunden. 

Vägen mot toppen tycks ligga utstakad för Curtis Jones. Förhoppningsvis kan den resan börja ta ordentlig fart redan nästa säsong. 


Källor: Liverpool Echo, transfermarkt

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-06 15:52:55
Author

Fler artiklar om Liverpool