Lagbanner
TAA vill toppa 2019 med ännu fler titlar 2020

TAA vill toppa 2019 med ännu fler titlar 2020

Trent Alexander-Arnold och hans Liverpool stod för ett guldkantat sista år på 2010-talet. Klubbens sjätte Europacuptitel, en supercuptitel och en VM-titel för klubblag bärgades under 2019 som blev året då Reds åter befäste sin position som herrarna på den fotbollseuropeiska täppan. Men än är Trent inte nöjd, he wants more.

För Liverpool började det nya året i samma klingande dur som det gamla avslutades med - först 2-0 hemma mot Sheffield United och senast 1-0 i cupderbyt mot Everton på Anfield. Uddamålstriumfen mot Toffees innebar avancemang i FA-cupen och förkunnade att Jürgen Klopps röda rusar in i det nya året med titelchans i tre stora tävlingar; ligan, Champions League och cupen. 

Trent Alexander-Arnold, en av serieledarnas allra mest högpresterande spelare på sistone, ser ännu ett guldkantat år ligga i korten för de röda från Merseyside. 

”Med positionen vi har i ligan kommer vi ligga bra till i maj om vi lyckas återskapa vår första halva av säsongen,” säger 21-åringen till liverpoolfc.com. 

”Förhoppningsvis kan vi nå ännu en Champions League-final också, men vi har en tuff lottning. Atletico Madrid är ett envist lag, ett som är svårt att bryta ned, och ett passionerat lag med en passionerad tränare. Det blir intressant att se vem av tränarna som kommer vara mest passionerad längs sidlinjen!”

”Vi hade en tuff grupp i år och en tuff motståndare i åttondelen också, men vi som lag gillar att sättas på prov eftersom det får ut det bästa av oss. Om du vill bli den bäste måste du slå de bästa, så för oss handlar det om att sätta oss själva på prov så mycket som möjligt.”

”Förhoppningsvis kommer vi kunna återvända till Istanbul vilket skulle vara enormt för klubben, men för att få till ett perfekt 2020 krävs det att vi vinner så många titlar som möjligt.”

Liverpool är tillbaka i Europaspelet igen den 18 februari när man gästar Atletico Madrid för åttondelsfinalmöte ett av två. 

Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-09 00:43:45
Author

Fler artiklar om Liverpool