Lagbanner
The Kop Stand: Fokus på slutskedet av säsongen

The Kop Stand: Fokus på slutskedet av säsongen

Med tre månader kvar av säsongen är Liverpool med och slåss om titlar på flera fronter. Vad har ni för tankar och förväntningar på vårsäsongen? Vad är realistiskt att hoppas på titelmässigt?

– Med den otroligt starka lagsammanhållning som Klopp skapat och det fina truppläget vi har för stunden känns allt möjligt! Förhoppningvis tar vi säsongens första titel redan på söndag i ligacupfinalen. Jag tror att ligaracet med Manchester City blir det största testet av de fyra tävlingarna då vi med stor sannolikhet kommer behöva gå rent för att ta hem vår tjugonde ligatitel. Det jag ser fram emot mest är nog Champions League-våren där jag har svårt att se vilket lag i Europa just nu som ska kunna hota de bästa engelska lagen när det ska till att dra ihop sig i slutet av maj månad.

Förhoppningen är att vi ska kunna ta minst en titel och att vi verkligen är med och slåss med näbbar och klor i alla fyra tävlingar. 

- Rasmus Karlsson 

– Just nu har jag enbart ett fokus, nämligen att få se Liverpool lyfta ligacupbucklan på Wembley. Sedan får vi ta det match efter match, men med den relativt skadefria trupp som vi nu har, så ser jag ingen anledning till att prioritera bort någon turnering. Med det lag vi nu besitter förväntar jag mig att säsongen ska leva till slutet av maj på de flesta fronter.

-William Hiekkanen


Liverpool har sin bredaste trupp under Klopp-eran när laget slåss om titlar i fyra turneringar i vår. 

– Först och främst, vilken fantastisk vinterperiod med december, januari och februari vi har fått bevittna. När förlusterna mot Leicester och West Ham kom började man redan tappa hoppet om ligatiteln och i stort denna säsong. När sedan en tuff januariperiod utan Mané och Salah väntade kändes det mesta jobbigt (var dock bara ett fåtal matcher). Men med Díaz in och flera tillbaka från skador känns läget helt plötsligt fantastiskt när vi äntrar mars. 

Att vara med och slåss på samtliga fronter är få förunnat och faktiskt första gången under Klopp-eran och det sprider en fantastisk entusiasm och glädje. När vi nu går in i sista tredjedelen av säsongen så har vi trots allt (även om det är Citys liga att tappa) allt i egna händer och så som laget spelar just nu tycker jag att man ska ställa höga krav och ha stora förväntningar på laget. Först och främst ska vi rida på denna våg och bara spola över Chelsea för att få åtminstone en titel på CV:t denna säsong, för jag skulle vilja påstå att en titel räcker för klassa denna säsong som svagt godkänt. 

Om vi sedan blickar framåt i tiden tycker jag trots allt att det stora fokus ska ligga på ligan. Om vi lyckas knipa den 20:e ligasegern och tangera Manchester United på den fronten finns det inget lag i England som kan mäta sig med Liverpool och det vore fantastisk för oss ”odugliga” reds att ha i bagaget. Jag tror även att Klopp och resterande lag vill kunna fira in en ligatitel tillsammans med fansen och således att fokus kommer vara där. Kan vi kröna denna säsong med en inhemsk cuptitel + en liga/Champions League skulle jag klassa denna säsong som succé och det är ett realistiskt mål att ha tycker jag.

Med det sagt vill jag såklart att vi går för ”quadrubbeln” det hade varit något helt, helt otroligt att uppleva. Trots att känslan just nu är klart positivt skulle jag tro att fyra titlar kanske är i samma odds som noll. 

Kort och gott skulle jag klassa en titel som svagt godkänt och två eller fler som en succé och jag förväntar mig att vi når semifinal i alla cuper och en titelstrid som lever in till och med åtminstone omgång 36. 

– Emrik Johansson

– Först och främst ligger mitt fokus såklart på ligacupen och finalen nu på söndag. Har på känn att det kommer bli en tillknäppt historia och det skulle inte förvåna mig ifall den går till förlängning eller till och med hela vägen till straffar. Och som alla vet kan det gå hursomhelst då.

För att sedan lyfta tanken till den andra inhemska cupen så hoppas jag att söndag inte blir sista gången The Reds ställer upp på Wembley i vår. Vi har en fullt överkomlig match mot Norwich, och sen är man bara en match ifrån Wembley igen. 

Sedan har vi de två stora kvar. Jag är väldigt positiv till att vi håller undan för Inter på Anfield och därmed tar oss till kvartsfinal i CL. Där tror jag starkt på att vi kommer få en repris på kvarten 17/18, det vill säga att vi möter Manchester City igen. Lägg där till att om vi tar oss till semifinal i FA-cupen tror jag även att vi får City där. Varför spelar detta roll undrar ni säkert? Jo för skulle detta ske har vi Manchester City fyra gånger på två veckor.

Två veckor som blir helt säsongsavgörande. Så för att koppla tillbaka till frågan tror jag vi har stor chans på alla fronter och med lite tur så kan summeringen i maj bli väldigt trevlig.

- Rasmus Hjortling Olofsson


Den 10 april ställs Liverpool mot Manchester City på Eastlands i en match som har potential att bli säsongsdefinierande. 

– För bara ett par veckor sedan visste jag precis vad jag hoppades på under sista delen av säsongen. I dag vet jag inte alls. Liverpool kommer att spela en final på söndag.

Liverpool har en otrolig radda matcher bakom sig. Truppen är så hel den kan bli, småskador kommer alltid finnas där. Toppspelare levererar ordentligt och Klopp verkar glad. Livet leker för oss. 

Jag vill vara tydlig med att det är en stor skillnad på förväntningar och förhoppningar. Jag väntar mig åtminstone en titel. Allt annat är ett monumentalt misslyckande. En endaste match kan räcka för att det ska bli verklighet. Fem förluster kan också innebära att alla titelchanser är helt orimliga. 

Jag räknar med att ligan blir brutalt jämn. Spöar vi City är det inte mer än målskillnad som separerar oss. Och mycket mer än så behöver det inte vara när ligan väl summeras. 

Mitt tips: I ligan kommer det inte skilja mer än tre poäng mellan Liverpool och City. Vilka som slutar högst upp låter jag däremot vara osagt. I Ligacupen kommer vi att plocka hem en titel redan i helgen. FA-cupen slutar med minst semifinal. Likaså Champions League. Och i minst en av de cuperna tar vi oss till final. Vilken det blir låter jag vara osagt. 

Så, nu har jag jinxat nog. Kom nu, våren!

- Wilhelm Edlund

– Känns ju kaxigt att räkna med minst en titel med det gör jag ändå. Liverpool är så pass bra just nu och är ett bevisat fantastiskt cuplag. Vi står inför en ligacupfinal mot Chelsea på söndag och utgångsläget inför Inter hemma i CL efter 2-0 på San Siro är minst sagt fördelaktigt. Vi är kvar i FA-cupen, en turnering som vi inte vunnit sedan 2006 och även om Manchester City stundtals känts oslagbara den här säsongen är det bara tre poäng det handlar om. Liverpool har spetsat till truppen över vintern med Luis Díaz som inlett oförskämt bra och med Harvey Elliott som återvänt efter en ganska svår skada utan att visa några som helst tecken på att ha tappat något. Summa summarum har Liverpool äntligen resurserna att verkligen gå för det på flera fronter. Och jag tror att man kommer att knipa minst en titel i vår. 

Erik Segerström 

*** *** ***

Hur går era tankar kring slutskedet av säsongen? Kommentera gärna nedan, men kom ihåg att hålla god ton!

Redaktionen2022-02-25 20:00:00

Fler artiklar om Liverpool