Lagbanner
The Kop Stand: Inför den nya säsongen

The Kop Stand: Inför den nya säsongen

LFC-redaktionen snackar upp den nya säsongen.

Nu har försäsongen äntligen lidit mot sitt slut och vi står inför de riktigt intressanta matcherna, med premiären på lördag som första uppgift. Hur går era tankar kring laget inför säsongen 2021-22? 

Efter fjolårets genomklappning där vi till slut ändå löste en CL-plats har sommaren varit oerhört skön då man sluppit de känslor som tillkommer med Liverpool. Till helgen smäller det dock återigen och allt annat än en förbättring av förra säsongen är ett måste. Att hålla en tillräckligt hög genomgående nivå ser jag som nyckeln, en förlust här och där ska inte innebära en månads formsvacka. Vi har en extremt sammansvetsad grupp spelare som både fått uppleva framgång och besvikelse. När våren kommer förväntar jag mig att vi slåss om pokaler.

- William Hiekkanen

– Mina förhoppningar om att vi ska vinna ligan igen är inte riktigt lika stora som de ändå var inför förra säsongen. Visst att vi har en vass och sammansvetsad trupp i det stora hela men jag är lite orolig för att målskyttet i vissa matcher kan komma att gå i stå. En av de stora nycklarna till framgång handlar om att försöka undvika skador så gott det går på spelare i de mest centrala delarna såsom på mittbackssidan och på det centrala mittfältet. Lyckas vi med det samt kan hålla en relativt hög nivå genom hela säsongen så ska vi ju ändå kunna vara med och utmana om titeln samt eventuellt kunna knipa någon inhemsk pokal. Sedan ska aldrig Liverpool räknas bort när det vankas Europaspel, det har vi sett under Klopps tid i klubben om inte annat. Summasummarum ska det bli roligt att säsongen drar igång igen och förhoppningsvis är publiken tilllbaka på läktarna för att stanna också.  

- Rasmus Karlsson


Ibrahima Konaté har hämtats in från RB Leipzig och ser klart intressant ut inför säsongen. 

– Först av allt känns det otroligt skönt att försäsongen är över. Speciellt så här efter ett mästerskap slås man av det låga tempot och man har svårt att tagga igång inför två 60 minutersfajter mot något österrikiskt gäng när man har England - Italien i en final på ett nästintill fullsatt Wembley så färskt i minnet. Jag vill tro att Liverpool är lite bortglömda i snacket om vem som ska knipa ligan. Manchester City är givetvis rättfärdiga förhandsfavoriter med ett redan bra lag och Jack Grealish på det. Men där bakom ser jag Reds som lika slagkraftiga som både Chelsea och Manchester United som det kanske snackas mer om i och med att de får in spelare som Romelu Lukaku respektive Jadon Sancho och Raphaël Varane. Håller sig Liverpool bara hälften så skadedrabbade jämfört med förra säsongen har man ett lag som kommer kunna utmana hela vägen i ligan och förhoppningsvis kommer kunna göra något ute i Europa. Det är min förhoppning i alla fall. 

- Erik Segerström 

– Enligt mig har försäsongen varit ett steg i ett rätt riktning. Efter en säsong som inte ens de bästa manusskribenterna hade lyckats hitta på lyckades ändå Klopp & Co knipa Champions League-platsen som är så otroligt viktig. Men inför denna säsong måste vi hitta tillbaka till formen vi hade säsongerna 18/19 och 19/20. Målet är att återigen vara det laget som är omöjligt att slå, för att nå tillbaka dit gäller det att rätt spelare håller sig skadefria. Perioden mellan 9 januari och 16 februari, det vill säga när afrikanska mästerskapen spelas tror jag kommer stor betydelse för hur det ser ut när vi summerar säsongen i maj. Förhoppningsvis kan Jota, Firmino och de övriga ”steppa upp” i Mané och Salahs frånvaro, framförallt då motståndet under denna period inte är det tuffaste på pappret. Dock går jag in i denna säsong med en känsla av att våra bästa titelchanser inte är inhemskt utan i Europa. Under hela Klopps tid i klubben har vi varit svårslagna i Europa och jag tror inte denna säsong kommer vara något undantag. Så med lite flyt och förhoppningsvis supportrar på läktaren under en hel säsong vågar jag drömma om magiska europeiska nätter på Anfield ännu en gång.

- Rasmus Hjortling Olofsson


Kan Harvey Elliott rent av ta en tröja i premiärelvan? 

– En försäsong är alltid en försäsong, och jag brukar inte vilja dra några slutsatser så pass tidigt. Men utifrån det vi fått se av Oxlade-Chamberlain, Elliott och Tsimikas är det svårt att inte bli hoppfull. Det ska bli grymt spännande att komma igång på riktigt. Alisson i kassen. En backuppsättning som imponerar, och som håller yttersta världsklass om den klarar sig skadefri. Det ska bli spännande att se om Tsimikas får chansen i Robertsons frånvaro, och hur han i så fall klarar av PL. Mittfältet är magiskt, i min bok. Henderson, Fabinho, Thiago, Ox, Elliott, Keita och ett eventuellt nyförvärv. Vaknar Ox och Keita till liv är det riktigt bra. Riktigt, riktigt bra. Anfallsmässigt då? Minamino ser het ut. Mané, Salah, Jota och Firmino likaså. Frågan är om det blir Firmino eller Jota? Den som lever får se. Jag räknar med att Origi och Shaqiri lämnar under sommaren.

Håller spelarna sig hela har vi, enligt mig, en bättre trupp idag, än den som vann PL 2020. Problemet är att Manchester City också är bättre, liksom Manchester United och Chelsea. Premier league har, på förhand, fyra topplag igen. Kom an då!

- Wilhelm Edlund

– Jag har höga förhoppningar om säsongen 21/22. De flesta spelarna som förra året led av diverse skavanker är tillbaka och har även fått en försäsong, något jag tror kommer visa sig viktigt när säsongen drar i gång på lördag. Vi avslutade förra säsongen starkt och jag hoppas att vi tar med den mentaliteten in i inledningen av detta år. Det jag tror blir ”make or break” denna säsong är att undvika skador på nyckelspelare, sätter vi våra elva bästa spelare på planen har vi en av de bästa trupperna i världen och ska tampas om titlar in under våren. En önskan är att vi plockar in ytterligare en offensiv spelare som kan avlasta trion där fram, och även stå redo för perioden i januari-februari när Afrikanska mästerskapen tar Salah och Mané. Med fans i ryggen, förhoppningsvis hela säsongen, ser jag framemot att få se vad denna säsong har att erbjuda. 

- Emrik Johansson


Kostas Tsimikas kommer att ställas på prov från start då Andy Robertson förväntas bli borta ett par veckor med en skada. 

– Mina förhoppningar på säsongen är att Liverpool reser sig till den nivå vi blivit bortskämda med under åren med Klopp, och jag tror verkligen laget kommer resa sig. Brukar inte dra några slutsatser utifrån en försäsong men det har varit uppfriskande att se spelare som Harvey Elliott, Takumi Minamino och Kostas Tsimikas prestera på en hög nivå. Väldigt kul att den sistnämnda varit ett stort utropstecken under försäsongen, då greken lär få mycket speltid i början av säsongen i och med Robbos skada. Även Sadio Mane känns formstark vilket är kul att se då han inte direkt kommer från sin starkaste säsong i Liverpooltröjan. Man kan såklart oroa sig över bristen på aktivitet i transferfönstret då det inte hade varit helt fel att bredda en i mitt tycke ganska tunn trupp, men värvningen av Ibrahima Konate känns spännande. Jag tror vi kommer vara med i toppen och kriga hela säsongen tillsammans med Manchesterklubbarna och Chelsea, som alla ser vassa ut på förhand.

- Albin Jakobsson

– Jag har blandade känslor inför säsongen som stundar. Jag vill förstås tro att vi kommer att vara mycket slagkraftiga i både Premier League och Champions League och att vi kommer att få fira stora triumfer efter förra säsongens misslyckanden. Det som bland annat talar för oss är publikens återkomst, vilket kommer att hjälpa Liverpool enormt mycket. Publiken har alltid varit en viktig komponent i Klopps verktygslåda och dess återkomst ska inte underskattas. Något som heller inte ska underskattas är revanschlusten hos Liverpoolspelarna. Redan där är mycket vunnet. Att även kunna få tillbaka Virgil van Dijk är såklart ett stort plus och stärker förhoppningarna om att vi har en magisk säsong framför oss. 

Om jag däremot sneglar på våra rivaler skulle jag ljuga om jag inte sa att jag är lite orolig. Manchester United plockar in en av de mest eftertraktade talangerna i form av Jadon Sancho samt den fyrfaldiga Champions Leaguemästaren tillika världsmästaren Raphaël Varane. Chelsea kröntes till europiska mästare för bara några månader sedan och verkar trots det förstärka truppen ytterligare med belgaren Romelu Lukaku. Pep Guardiola och hans mannar är regerande mästare med en otrolig truppbredd som växer sig bredare efter varje transferfönster. För ett Liverpoolfan är det här skrämmande. Dessutom känns våra offensiva alternativ fortfarande för få i jämförelse med våra rivaler. Därtill stundar ett afrikanskt mästerskap under säsongen, där Liverpool kommer bli av med sina kanske två bästa offensiva spelare i form av Sadio Mané och Mohamed Salah under cirka en månads tid - en månad som kan avgöra en hel del. 

- Edvin Karlsson
 

Redaktionen2021-08-11 15:00:00

Fler artiklar om Liverpool