Lagbanner
The Kop Stand – redaktionens tankar om 2024/25

The Kop Stand – redaktionens tankar om 2024/25

Under fredagen inleds årets Premier League, och på lördagsförmiddagen gör även Liverpool entre när man möter nykomlingen Ipswich. Liverpool lämnar Klopp-eran och startar Arne-eran. Nedan svarar redaktionen på deras tankar inför säsongen.

Vad tror du om säsongen 2024/25?
– Jag tror att det blir en spännande säsong, och jag tror att det blir en bra debutsäsong för Arne Slot. Jag tror att han kommer bygga upp en tillit till sina spelare som kommer speglas sig i ett mer kontrollerat spel. Med det sagt tror jag inte på en supersuccé från start, jag tror Liverpool kommer få nöja sig med en tredje-, fjärdeplats och lägga till det med att vara runt topp åtta i Champions League. Titelmässigt kanske vi kan få se en inhemsk titel också.

Vilken skillnad tror du att det blir på Liverpool detta år jämfört med förra året?
– Framför allt tror jag att det blir en helt annan kontroll på spelet. Jag tror inte Liverpool kommer släppa till lika många chanser, utan bli mer solida bakåt. Detta skulle kunna få viss negativ anspelning på offensiven, men jag tror att vi kommer vinna fler matcher med 1,2–0 än matcher som slutar med fem-sex mål. Det blir spännande att följa Arne Slots filosofi framöver.

Slutligen, tror du att vi får se några spelarförstärkningar i augusti under Arne och i så fall vem hoppas du på?
– Framför allt var det väl Martin Zubimendi som man satt och hoppades på, nu verkar inte så bli fallet och det är tveksamt om vi plockar in en ny sexa. Men det är vad jag hade önskat för kontrollen i laget. Sedan vet jag inte riktigt vad jag hoppas på, men jag tror att Liverpool har ytterligare 1-2 värvningar till i sig de sista två veckorna, och då lär det vara en förstärkning även i offensiva led. För att slänga ut mig namn så kanske det skulle kunna bli Ederson från Atalanta och Anthony Gordon från Newcastle.

- Emrik Johansson

Vad tror du om säsongen 2024/25?
Jag tror att det kommer att bli en riktigt tuff ligasäsong. Premier League består av en mängd resursstarka topplag som vill vara med och slåss så högt upp som möjligt. Det är åtminstone åtta lag som vill ha Champions League-plats; dom tre stora från London, dom två Manchesterlagen, Newcastle, Aston Villa och så Liverpool förstås. Det är jättesvårt att sia om platserna, Manchester City är favorit i vanlig ordning men något säger mig att det kan bli skifte i år. 

Arne Slots Liverpool har sett riktigt bra ut på försäsongen. Jag tror att vi kommer att vara med i toppen, optimisten i mig säger att vi kan vinna, men realisten säger att vi kommer trea. Det kommer hur som helst att bli rasande spännande.

Vilken skillnad tror du att det blir på Liverpool detta år jämfört med förra året?
Vi kommer att få se en spelförändrig, ett mer tryggt och passningsorienterat spel, mer spel genom mittfältet, mindre chansbollar, inte så mycket "gung ho". Vi kanske inte kommer att skapa lika många målchanser men vi kommer att släppa in mindre mål. Vi kommer nog inte att bli lika utschasade och förhoppningsvis kommer vi att få mindre skador.

Slutligen, tror du att vi får se några spelarförstärkningar i augusti under Arne och i så fall vem hoppas du på?
Med en ny tränare är det förståeligt att vår transferkommité avvaktade Arnes utvärdering av spelarna. Det är dock svårare att värva i slutet av transferfönstret då utbudet har minskat och säljande lag har svårare att ersätta försäljningar. Vi har missat två feta fiskar som vi trodde att vi hade krokat, såväl Anthony Gordon som Martin Zubimendi slet sig loss. Retligt för nye transferchefen Richard Hughes. Det lär nog komma in nya spelare innan fönstret reglas den 30 augusti, men det är nästan omöjligt att säga vem eller vilka.

- Frisse Frison

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-08-15 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool