Lagbanner
The Kop Stand: Säsongssummering

The Kop Stand: Säsongssummering

Liverpoolredaktionen summerar säsongen 2021-22.

Dubbla cuptitlar, andraplats i ligan och förlust i Champions League-finalen. Vad skulle ni sätta för betyg på Liverpools säsong? Vad tar ni med er från den här säsongen och vad ser ni fram emot med nästa? 

Säsongen i sig är såklart godkänd och spelmässigt en av de bästa man skådat. Tungt att förlora säsongens sista match, men stoltheten över att hålla på Liverpool och allt vad klubben betyder för så många människor är nästan större än allt annat. Ja, inte bara för oss själva utan också för rivaliserande lags supportrar som numera konstant påpekar minsta lilla fel i vår klubb eller hos våra spelare och som på flit misstolkar vår tränares ord. Detta om något är ett stort kvitto på att Liverpool är på en nivå som andra bara kan drömma om. Förutom de två pokalerna vi har lyft och de suveräna prestationerna spelarna stått för gång på gång så är ju de två fullständiga asfalteringarna av Man United något som sticker ut från säsongen. Nästa säsong då? Nej, efter en så här lång och intensiv vår behöver jag andas innan jag tänker så långt fram i tiden.

– William Hiekkanen

Att ens ge sig själva möjligheten att avsluta säsongen med att vinna alla fyra stora titlar är värt ett högt betyg. Liverpool har spelat alla säsongens möjliga matcher och utkämpat ett flerfrontskrig som inte hade varit möjligt för bara någon säsong sedan. Det är ett kvitto på hur bred truppen är, med bänkspelare som skulle gå rakt in i startelvan hos flera av konkurrenterna, och Klopps förmåga att kunna rotera vid rätt tillfälle. Femnollan på Old Trafford kommer man aldrig att glömma, det är ett som är säkert. Sedan tar jag gärna med mig Harvey Elliotts start på säsongen. 18 år gammal tog han en plats på mittfältet och var så självklar i sin roll. Skadan förstörde stora delar av hans säsong men jag är jättetaggad på att se honom ta nya kliv efter sommaren. För där har Liverpool en kille som kan gå riktigt, riktigt långt.

– Erik Segerström

Det är svårt att inte ge den här säsongen ett väldigt väldigt högt betyg. Hur många klubbar får ens chansen att vara med och slåss om fyra titlar under en och samma säsong? Säsongen hade helt klart fått en femma av mig om vi hade lyckats vinna ligan eller Champions League. Det var så klart snöpligt att vi föll på målsnöret i de båda tävlingarna men grabbarna ska ha all cred och allt beröm de kan få. Det jag främst tar med mig är att vi återigen studsar tillbaka efter en misslyckad fjolårssäsong (som till stor del berodde på skador) och kanske är bättre än någonsin nu. Det finns en sådan harmoni, glädje och stabiliet i det här gänget och det är otroligt svårt att besegra detta lag. Det ser inte alltid spurdlande ut men vi hittar i princip alltid ett sätt att vinna matcher på. Jag ser faktiskt fram emot en sommar utan att Liverpool spelar tävlingsmatcher, och kommer med spänning följa ett förhoppningsvis intressant transferfönster för klubbens del. 

- Rasmus Karlsson

 

Redaktionen 2022-06-05 22:00:00

Fler artiklar om Liverpool