Lagbanner
The Kop Stand: Silly Season-special

The Kop Stand: Silly Season-special

Det rekordlånga transferfönstret har bommat igen och Liverpool är klara på transfermarknaden. LFC-redaktionen ger sin syn på hur Reds har skött affärerna över sommaren.

Q: Nu när fönstret har stängt, är du nöjd med hur Liverpool agerat på marknaden? 

Jag är väldigt nöjd med fönstret med tanke på den pandemi som lamslagit världen och gjort ekonomin mycket osäker för många klubbar. Kostas Tsimikas har jag sett alldeles för lite av för att uttala mig om vilken kvalité han besitter. Jag tycker trots det att det är en smart värvning då vi äntligen får in en vänsterfotad back-up till Robertson. Värvningen av Thiago behöver väl ingen närmare presentation. Han såg fin ut redan mot Chelsea och kommer att göra stor succé om ingen långtidsskada sätter käppar i hjulet för honom, det är jag tämligen säker på. Värvningen av Diogo Jota är även den vass då han erbjuder mångsidighet, ett vasst presspel samt är van vid Premier League då han kom från Portugal, ursäkta Wolverhampton. 

På ut-sidan hade jag förväntat mig att Harry Wilson skulle lämna då han kommer att få ytterst lite speltid, om ens någon. Det ryktades ju lite om Burnley här på slutet men det blev det som bekant inget med. Marko Grujic gick återigen ut på lån, denna gång till Porto, hur många utlån ska det bli innan den gänglige serben hittar rätt? Xherdan Shaqiri blev också han kvar i klubben, något jag ändå gillar. Jag tycker schweizaren i stort sett alltid bidrar när han väl är skadefri (minns hans två fullträffar mot United på Anfield). Sen undrar jag om det är något mer bakom kulisserna än bara skador men jag litar på Klopp till 100 % när det kommer till laguttagningar.

I övrigt ryktades det ju länge om en ny ”killer” striker samt en ny mittback men det går inte att vara missnöjd med den trupp vi sitter på. Det skulle vara dumt att inte lita på Klopp och kompani efter de senaste årens framgångar. 

/Rasmus Karlsson



Jag är nöjd med hur klubben har agerat på marknaden. Värvningen av Tsimikas var extremt viktig för att stärka upp på vänsterbacksplatsen. Robertson har sett trött ut under perioder. Diogo Jota känns perfekt i rollen att avlasta dom tre där framme. Han kan spela på samtliga anfallspositioner (HY/CF/VY)  och kommer därav att få sina matcher, trots att han inte kommer att vara gjuten i startelvan. Värvningen av Thiago är en spetsförstärkning på den position som den spelartypen verkligen behövs. Han erbjuder kvaliteter som Klopp aldrig haft i sina lag vill jag påstå. Thiago kommer göra Liverpools mittfält mindre lättläst. Tidigare ville jag ha in en ersättare till Lovren, men nu ser Fabinho ut som en duglig backup. Unge Rhys Williams ser spännande ut dessutom.

/Ludvig Wadell


Jag är väldigt nöjd med hur Liverpool har agerat under detta fönster, det känns som att de pusselbitar som saknats nu är på plats. Man har fått in en back-up till Robertson vilket var viktigt och kvalitetsvärvningen av Thiago säger väldigt mycket var klubben befinner sig på fotbollskartan. Att man dessutom kommer undan relativt billigt, särskilt under pandemitider, får anses vara en optimal lösning. Också väldigt nöjd med att vi lyckas behålla Wijnaldum. Ställer mig lite frågande till värvningen av Diogo Jota. Visserligen behöver fronttrion avlastning, men priset kändes lite väl högt. Men han är ung och förhoppningsvis visar portugisen att han var värd den summan på sikt.

/Jacob Resare



Ja, absolut. Reds har adresserat hålen som funnits i truppen ett tag och får in såväl kvalité som framtidslöften. Kostas Tsimikas är en smart värvning som uppbackning till evighetsmannen Andy Robertson och i Diogo Jota får vi en spelare som inte sänker kvaliteten alltför mycket när någon ur fronttrion behöver vilas. Vidare är Thiago Alcantara Liverpools första världsklassvärvning på jag vet inte hur länge och definitivt en spelare som går rakt in på ett redan urstarkt mittfält. När prislappen dessutom landade på klart hanterbara 25 miljoner pund (utspritt över hela kontraktstiden) kan man inte göra annat än att konstatera att Liverpool gjort hela sommarens bästa rekrytering. 

Tittar vi på ut-sidan tycker jag att man gör det bra som får in 11 millar för Dejan Lovren. Ett stort tapp i omklädningsrummet har man förstått på spelarna men ute på planen är det ett desto mindre dito. Sedan är försäljningarna av Ki-Jana Hoever och Rhian Brewster två lite överraskande sådana. Två namn som man trott mycket på och som tagit större och större plats i förstatruppen. Tråkigt att tappa dem, men det är väl å andra sidan helt enkelt priset man får betala för att få in namn som Thiago Alcantara och Diogo Jota. Speciellt under ett så speciellt år som detta. 

/Erik Segerström

Redaktionen2020-10-09 15:00:00

Fler artiklar om Liverpool