Lagbanner
The Kop Stand: Tankar inför finalen

The Kop Stand: Tankar inför finalen

Liverpoolredaktionen snackar upp Champions League-finalen.

Liverpool spelar sin tredje Champions League-final under Jürgen Klopp och går för sin sjunde titel i turneringen. Hur går tankarna inför gigantmötet med Real Madrid i Paris imorgon? 

Nervöst, spänt och jag har svårt att se en tydlig väg framför mig hur det kommer gå. Jag tycker att vi sitter på en bättre spelartrupp i det stora hela medan de har en otrolig rutin blandat med superspelare som Modric och Benzema. Jag hoppas att vi går ut hårt, sätter in en hög press på Real och "chockar" dem. Mitt enda orosmoln inför är att Alexander-Arnold kan få det jobbigt mot Vinicius och att vi går in med för stor respekt för motståndet. Kommer vi rätt in i matchen och Alexander Arnold får rätt understöd mot brassen tycker jag vi ska ha goda chanser att ta vår sjunde titel. Förhoppningsvis kan i alla fall en av Fabinho och Thiago starta på lördag också, för det kommer behövas mot Reals rutinerade mittfält. 

– Rasmus Karlsson 

På förhand hade jag ju hellre mött Manchester City med tanke på deras svaga Europafacit. Nu möter vi istället ett lag som likt oss själva har europeiskt cupspel i sitt DNA och som gång efter gång höjt sig i sista stund under årets turnering. Men med det sagt så är vi ju själva också mentalt starka. Under Klopps ledning har spelarna först lärt sig att förlora finaler, för att sedan kunna vinna dessa. I FA-cupfinalen häromveckan märktes det att spelarna har blivit trygga i att spela och hantera finalmatcher och det är ju ett gott tecken på hur långt vi har tagit oss.

William Hiekkanen

Det är tuffast möjliga motstånd. Real Madrid höjer sig alltid ett snäpp när det vankas Champions League. Även när de har mindre starka upplagor (som till exempel i år) känns det som att de tar sig vidare på att de vet om att de är Real Madrid och att de är bäst just för att de är Real Madrid. Klubben har inte torskat en final sedan 1981 (mot Liverpool), sedan dess har man vunnit sju stycken. Det säger en del. Jag tror och hoppas på en underhållande match. Lyckas Liverpool hålla Benzema i schack har man mycket vunnet även om det blir en jäkla utmaning. Jag har tippat 3-2 till Liverpool och jag står fast vid det tipset. 

– Erik Segerström 

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös inför drabbningen. Även om jag anser att Liverpool har den bättre spelartruppen, så är det något magiskt och sagolikt kring Real Madrid och denna turnering. Det är som att alla spelare, ledare och supportrar växer så fort den klassiska Champions League-melodin börjar ljuda. Under årets upplaga av den ärofyllda klubblags-turneringen har vi flertalet gånger lärt oss att aldrig räkna ut "marängerna" från den spanska huvudstaden. Deras spets i form av bland annat Luka Modric, Vinicius Junior & Karim Benzema är inte en lätt uppgift att hantera för något lag i världen. Dessutom blev klubben krönta spanska mästare för knappt en hel månad sedan, vilket har gjort att man inte behövt anstränga sig under säsongens avslutande ligamatcher, medan Liverpool istället ständigt  befunnit sig i en intensiv kamp om ligatiteln. Om detta tolkas som en fördel eller nackdel för de spanska mästarna beror på vem du frågar, men svaret lär vi få imorgon. Förhoppningsvis kan Liverpool fortsätta sitt fina facit i finaler denna säsong och vinna sin sjunde titel i turneringen.

- Edvin Karlsson

 

Redaktionen2022-05-27 21:00:00

Fler artiklar om Liverpool