Lagbanner
Topp tre bästa och sämsta Liverpooltröjorna under Premier League-eran

Topp tre bästa och sämsta Liverpooltröjorna under Premier League-eran

Fotbollströjor är inte som vilka andra tröjor som helst. De bedöms såklart på hur snygga de är, men de tröjorna som stannar i minnet extra länge är inte alltid de snyggaste. Det är tröjorna som betydde extra mycket för dig. Tröjan kanske bars under en period laget betydde som mest för dig, eller under en period då laget spelade väldigt rolig fotboll. Därför tänkte jag ta och ranka tröjorna både utifrån snygghet, men även utifrån vilka tröjor som betydde extra mycket för mig.

Vi börjar med de bästa...


1. Hemmaställ 2017/18
Den mest stilrena Liverpooltröjan någonsin. Inga konstiga linjer eller färger som skär sig. Den röda färgen är mörkare än tidigare år och är sjukt snygg. De har lagt till lite vita detaljer, som till exempel V:et vid halsen som kompletterar den mörkröda färgen väldigt bra. Tröjan bars under den period då Liverpool spelade som allra roligast. Det var fullfart på Mane, Salah och Firmino. Vi gick till Champions League-final och man vågade verkligen börja drömma igen. Sen är det också första tröjan man fick se Virgil van Dijk bära, vilket aldrig är fel. 



2. Hemmaställ 2008/09 och 2009/10
Tror att den största anledningen till varför denna tröja är med på listan är på grund av hur Liverpool spelade i tröjan. Det var Gerrard och Torres i storform, Dirk Kuyt som aldrig slutade springa och Peter Crouch som erm, ja han var lång. Älskar även designen, det är klassiska Liverpoolfärger och Carlsberg som huvudsponsor höjer den ytterligare några snäpp. Ett stor plus är även att tröjan inte byttes ut efter en säsong för att tjäna lite extra pengar, utan bars under två säsonger.



3. Bortaställ 2008/09
Okej ska vara helt ärlig. Tröjan är snygg, men inget speciellt och den platsar kanske inte egentligen på en lista där endast snygghet tas i beaktning. Men jag väljer att placera den här eftersom denna säsong var den första jag såg något av Liverpool och jag älskade den här tröjan. Jag vet inte heller ifall jag verkligen kommer ihåg något från denna säsong (jag var 7-8 år) eller ifall det är Youtube-highlights som jag minns, men tröjan ligger nära mitt hjärta. 


Och så över till de sämsta...


1. Bortaställ 2013/14
Förlåt men jag kan knappt kolla på den här tröjan. Övre delen av tröjan är okej, snudd på snygg. Men nedre delen av tröjan ser ut som mormors stickade tröja. Personen som kom på idén borde få sparken, personen som godkände idén borde få sparken och det är nästan så att alla som bar tröjan också borde få sparken. Inte ens minnena av Luis Suarez och Daniel Sturridge som spottar in bollar mot allt och alla kan rädda tröjan från ett bottennapp. (Tycker även vi kan glömma alla självmål som gjordes i tröjan).



2. Bortaställ 1999/2000
Jag har gett Carlsberg ros tidigare, men i det här fallet blir det ris. Tröjan innan förstod jag inte designen på, men jag fattar helt tanken med denna tröja. Huvudsponsorn är Carlsberg och de har gjort en tröja som liknar en ölflaska. Men det funkar fan inte. Inte alls. Speciellt inte med den svartvita linjen som dras lite osymmetriskt över magen. Sen ska jag vara helt ärlig och säga att jag aldrig sett Liverpool spela en match i den här tröjan så jag har ingen koppling till tröjan alls.



3. Bortaställ 2011/12
Vet inte riktigt varför men jag får lite mardrömmar av denna tröja faktiskt. Vet inte riktigt om det är på grund av att jag tänker på typ bebiskläder när jag ser tröjan, eller ifall det är tanken på Jay Spearing och Jonjo Shelvey tillsammans på ett mittfält. Den där konstiga svarta linjen på ena sidan av tröjan ger mig lite OCD också måste jag säga. Vitt och ljusblått är inte heller en superkombo. 

***

Nu ställer jag även samma fråga till er. Vilken tröja var er favorit? Vilka glömmer ni helst? Och var det någon tröja som betydde extra mycket för er?

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-11-17 13:59:00
Author

Fler artiklar om Liverpool