Tottenham - Liverpool FC 0-1 (0-1)

En dominant första halva av matchen följdes upp med en jämnare andra. Liverpool hade bra kontroll på matchen men i andra halvlek började Tottenham att skapa en hel del chanser. Liverpool klarade sig undan och höll nollan. Firmino stod för matchens enda mål.

Domare: Martin Atkinson

Klopp roterade laget rejält under förra helgens FA-cupmatch mot Everton. Idag gör han tio ändringar i startelvan och återgår till en välkänd uppställning.

Alisson ställer sig, föga överraskande, mellan stolparna igen. Framför sig har han sin ordinarie backlinje där Trent Alexander-Arnold startar till höger. I mitten är det Joe Gomez och Virgil van Dijk, och till vänster startar Andy Robertson.

Både James Milner, Naby Keita och Fabinho är skadade. Klopp ställer  därför upp med ett mittfält bestående av Jorden Henderson, Georginio Wijnaldum och Alex Oxlade Chamberlain.

Framåt är det, som vanligt, Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané som spelar.

Mané       Firmino       Salah
    Wijnaldum   Henderson    Oxlade-Chamberlain
Robertson  Van Dijk  Gomez  TAA
                           Alisson

På bänken sitter Adrián, Nat Phillips, Seco Williams, Takumi Minamino, Divock Origi, Adam Lallana och Xherdan Shaqiri.

Efter bara 90 sekunders spel skapar Liverpool ett jätteläge. Firmino spelas fram i djupled. Brassen fintar sig inåt i plan och Tanganga räddar nära mållinjen. Oxlada-Chamberlains retur går i stolpen.

Lucas Moura tar sig in från vänsterkanten och provar skott. Utanför.

Jordan Henderson slarvar och tappar boll på mittplan. Son kontrar men skjuter lyckligtvis utanför.

Liverpool har väldigt mycket boll och lyckas ofta ta tillbaka bollen fort. I den 22:a minuten slarvar Henderson igen på mittplan och tappar boll. Tottenham kontrar men Alisson räddar.

Henderson skickar in ett inlägg mot bortre där det finns tre Liverpoolspelare. Van Dijk når högst men Gazzaniga räddar från kort håll. Misstänkt offside dock.

Liverpool skapar ett fint läge där Salah spelar ut till Firmino på vänsterkanten. Firmino chippar in ett inlägg i straffområdet till Mané, som möter på volley. Boller går dock över via studs i marken.

MÅL: Liverpool har inkast på vänsterkanten. Bollen kastas in mot mål och Henderson nickar en 50-50-boll till Salah, som lyckas få ut bollen till Firmino i straffområdet. Liverpools nummer nio tar emot den vackert och lurar bort debuterande Japhet Tångånga. Därefter trycker Firmino in 1-0 i bortre.

Liverpool knycker bollen högt upp i plan och Salah får tag i den. Han tar sig in i straffområdet och skjuter utanför.

Sammanfattning

Liverpool inledde matchen med ett, eller till och med två väldigt vassa målchanser. Man tog snabbt tag i matchen och Tottenham föll lägre och lägre ner i plan. Liverpool lyckades ofta återerövra bollen men det fanns några tillfällen där Tottenham fick tag i bollen och kontrade. Henderson tappade boll två gånger som ledde till halvfarliga lägen för Spurs. Liverpool har skapat en del bra lägen och efter 36 minuters spel spräckte Firmino nollan.

Liverpool skapar ett läge där Manés inlägg når Trent Alexander-Arnold. Högerbacken får inte alls någon bra träff dock.

Tottenham kommer mer och mer in i match och kommer till flera anfall. Van Dijk blockerar Dele Alli från utkanten av straffområdet.

Oxlade-Chamberlain går ut efter en timmes speltid. Adam Lallana kommer in.

Den här gången är det Wijnaldum som slarvar på mitten och blir av med bollen. Heung Min-Son får en jättemöjlighet men skjuter över.

Liverpool slarvar igen när Alisson är långt ute och spelar en farlig passning. Spurs lyckas inte kapitalisera på misstagen. Ännu.

Tottenham är oerhört nära att kvittera när Aurier skickar in ett snyggt, kvickt inlägg mot bortre. Lo Celso möter bollen men lycka från nära håll skjuta utanför. Mycket nära.

Tottenham är ganska farliga i slutet av matchen. Erik Lamera testar skott från utkanten av straffområdet med Alisson klarar att rädda.

Divock Origi bjuder på ett nummer där han fintar bort några Tottenhamspelare och skjuter. Gazzaniga klarar det.

Matchen är slut. Tottenham 0-1 Liverpool.

Första halvlek dominerades av Liverpool till väldigt stora delar. Andra halvlek var betydligt jämnare. Tottenham skapade flertalet målchanser där de borde fått in minst ett mål. Liverpool var något slarviga på mitten vid flera tillfällen, vilket gav Tottenham chanser. Liverpool lyckas dock hålla ut och får vara väldigt nöjda med tre poäng borta mot Tottenham.

Avsaknaden av Fabinho blev tydlig i den andra halvleken. Även Keita och Milner hade behövts komma in efter en timmes spel för att bli tryggare.

Spelarkritik

Alisson gjorde en alldeles strålande match i målet. Lyckades vara väldigt trygg när Tottenham sköt från farliga lägen. Släppte inte returer, utan klarade av att hålla bollen även vid svårare skott.

Trent Alexander-Arnold var inte lika med i anfallsspelet under matchen som han brukar vara. Trots det gör han en godkänt match.

Joe Gomez har sett oerhört säker ut den senaste tiden, men slarvade vid några tillfällen mot Tottenham. Såg nästan lite okoncentrerad ut i några ögonblick, bland annat när han hoppade in i Trent, trots att de inte var särskilt hårt pressade. Gomez föll och Tottenham fick en bra möjlighet att göra mål.

Virgil van Dijk var väldigt stark och säker. Som vanligt. Stod för en enastående brytning när Dele Alli var på väg att gå en gyllene målchans. Fin match av holländaren.

Inte heller Robertson kom fram i banan riktigt så mycket som han brukar. Borde nog haft ett rött kort i andra halvlek när han träffade Tangangas ben med sulan, även om Robertson tog bollen först.

Jordan Henderson har spelat väldigt bra senaste tiden, men idag stod han för en hel del misstag. Tappade bollen på mitten flera gånger enbart på grund av slarv. Det kunde, och kanske borde, lett till baklängesmål. Gör det däremot bra vid Liverpools mål när han sträcker fram huvudet och får fram bollen till Salah.

Georginio Wijnaldum stod för en imponerande insats. Tappade boll på egen planhalva i slutet av matchen, men var i övrigt väldigt bra. Höll i bollen tryggt, var outtröttlig och stark matchen igenom.

Alex Oxlade-Chamberlain fick efter bara två minuters spel en kanonchans, men träffade stolpen. Drev fram boll bra några gånger men det kändes inte riktigt som han hittade in i matchen. Var lite osynlig och byttes sedermera ut. Okej insats.

Mohamed Salah har inte varit lika skarp som tidigare den här säsongen, men insatsen mot Tottenham var i min mening bra. Assisterar till målet och var osjälvisk matchen igenom. Hittade Mané flera gånger och tog sig fram på kanten.

Sadia Mané gjorde också en bra match. Skapade problem för Tottenham och fixade frisparkar. Ständigt ett hot och hade bra driv som vanligt.

Roberto Firmino gjorde matchens enda mål där han med en högklassig touch tog sig för bi Tanganga och pressade in 1-0 i bortre. Bra i presspelet och tog ständigt bra löpningar.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seGeorginio Wijnaldum.