Stadium de Toulouse, 2023-11-09 18:45

Toulouse - Liverpool
3 - 2

Toulouse 3–2 Liverpool: Världens bittraste eftersmak

Det var förstås rättvist, det var förstås så det skulle sluta. Men det spelar ingen roll. Att Toulouse vinner med 3–2 gör bara att jag vill stänga av tv:n och aldrig mer titta på fotboll.

Liverpool har så här långt haft en tämligen enkel resa i Europa league-gruppspelet. Tre raka segrar har gjort att när halva gruppspelet är spelat har laget lite marginaler med sig att spela på. Om det var det, ren underskattning eller något annat vet jag inte, men det var sannerligen en svag insats det rödklädda laget stod för under torsdagskvällen.

Som förväntat var det dock Liverpool som tidigt tog tag i matchen och hade kontroll över den. Men även om det var de rödklädda som styrde matchen skapades det i ärlighetens namn inte speciellt mycket alls framåt. Toulouse låg hela tiden rätt i sina positioner och hade precis lagom mycket intensitet i sitt presspel. Liverpool saknade tempot, rörelsen och påhittigheten som krävs för att bryta ner ett fungerande franskt försvarsspel. Ben Doak hade någon fin aktion, Mac Allister visade några gånger upp hur snabba hans fötter faktiskt är, men i övrigt var det inte mycket att skriva om.

Det var snarare en ganska perfekt insats av hemmalaget. Toulouse släppte inte till mycket bakåt, och var både rappa och effektiva framåt. Det gav också resultat framåt. Toulouse hade inte speciellt mycket chanser heller, men det räckte med en. Aron Donnum gav hemmalaget ledningen med drygt tio minuter kvar till paus.

Inför den andra halvleken valde Jürgen Klopp att göra några byten. Det roterade laget blev ganska mycket mer ordinarie. In med Trent Alexander Arnold, Mohamed Salah och Dominik Szoboszlai i ett försök att få fart i det.

Det gav tyvärr inte speciellt mycket resultat överhuvudtaget. Snarare lyckades Toulouse på ett ännu tydligare sätt göra matchen till sin.

Den franska farten och effektiviteten gjorde att det blev skrämmande tydligt hur mycket Liverpool saknade just dessa delar. Hemmalaget tryckte dit 2–0 och hade dessutom två ytterligare bollar i nät som blev bortdömda (korrekt).

Hur mycket det här var Toulouse match blev ännu tydligare ju längre matchen gick. Fransmännen fortsatte att sätta bollen i nät, tyvärr för deras del även en gång i sitt eget. Trots den gratisbiljetten in i matchen lyckades Liverpool inte hålla tätt bakåt. Tre minuter senare sköljde fransmännen över Liverpool och efter några turliga studsar satt bollen i mål igen.

Diogo Jota kom dock in och med honom dök energin upp. Liverpool började forcera, började lite smått skapa grejer. Jota fick själv dit 3–2 men det kändes som att det var lite för sent.

Sen händer det som gör att min känsloliv helt plötsligt sätts igång på helvarv och skakar om huvudet. Jarell Quansah trycker dit kvitteringen och jag vet inte om någon i det här laget har förtjänat det mer än honom. Men förstås, några moment tidigare, en hands på Alexis Mac Allister. Efter att domaren först märkligt nog sett ut att signalera mål dömer han sedan offside.

Att fransmännen vann matchen var förstås helt rättvist, att domaren dömde offside kändes förstås korrekt.
Men det spelar ingen som helst roll. Det gör ändå att jag vill stänga av tv:n och aldrig mer titta på fotboll igen.

En dålig insats med världens bittraste eftersmak.