Lagbanner
Tre eventuella nyförvärv
Sven Botman i Ajax-tröjan

Tre eventuella nyförvärv

Här är tre mittbackar som skulle kunna lösa den defensiva krisen. Alla tre i linje med Michael Edwards filosofi.

Skadekrisen i Liverpool eskalerar med minst en spelare varje vecka (känns det som). Startskottet var som bekant den otäcka knäskada Virgil van Dijk ådrog sig i derbyt mot Everton. I samma match drog även Joel Matip på sig en skavank, men han är som tur tillbaka i spel. Van Dijk ser ut att vara borta under resten av säsongen och mittbackskollegan Joe Gomez verkar gå samma öde till mötes (också en knäskada). Även om dom vikarierande mittbackarna Rhys Williams och Nat Phillips har gjort det bra, så ska ett nytt ordinarie mittlås bildas. En pusselbit är Joel Matip, vem blir den andra?
 
Mycket lutar åt att Liverpool kommer att behöva agera under januarifönstret. Dayot Upamecano (RB Leipzig) och Ozan Kabak (Schalke 04) har varit heta namn som media har lyft fram. Josh Williams och David Hughes har i Liverpool Echo uttryckt att sådana värvningar inte skulle vara speciellt likt Michael Edwards sätt att värva. Dom gav också tre olika förslag på ”Edwards-värvningar”.
 
Alternativ 1: Duje Caleta-Car (Marseille)
Han hade sitt genombrott i Red Bull Salzburg, och med tanke på Liverpools historia med den österrikiska klubben, så kan det vara värt att nämna. Liverpoolspelarna Takumi Minamino, Naby Keita och Sadio Mané, är alla tre produkter från den talangfabriken. Den 24-åriga kroaten är cirka 1,93 cm lång och är bra i duellspelet, i luftrummet och längs backen. Han har en spelfot som påminner om självaste Virgil van Dijks, framförallt dom diagonala crossbollarna. Spelaren har inte någon större skadehistorik.
 
Alternativ 2: Sven Botman (Lille)
Spelaren är vänsterfotad, och det är alltid en bra egenskap när det gäller mittbackar. Han är välvuxen, trots att holländaren endast är 20 år. Han anses av många vara ett spännande löfte, och även han har en styrka i duellspelet. Att vara fostrad i en akademi av Ajax dignitet är dessutom aldrig en nackdel.
 
Alternativ 3: Benoit Badiashile (AS Monaco)
Ligue 1 har gjort sig kända för att skapa världsstjärnor som sedan slår sig in andra europeiska toppligor, och Monaco är väl en symbolklubb för detta? Badiashile är ytterligare ett alternativ som har kroppsstorleken på sin sida. Även han är över 1,90 cm lång. Han är bara 19 år, och det kanske inte är en optimal ålder att komma in med i en mittbackskris. Men han har en fantastisk speluppfattning och en imponerande passningsprocent.

Källa: Liverpool Echo

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-11-19 23:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool