Tredje träningsmatchen: Liverpool - Leicester City 4-0

Jürgen Klopp och Liverpool FC befinner sig nu i Singapore för att visa upp sig och delta i en "miniturnering". Idag mötte våra för dagen vitgröna hjältar "grannarna" Leicester City 11 000 kilometer från hemmamark.

Vi startade med följande elva: Caoimhin Kelleher; Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Alexis Mac Allister, Curtis Jones, Bobby Clark; Mohamed Salah, Darwin Nüñez och Diogo Jota. Trent spelade i "hybridrollen" vilket innebar att vi som spelförande spelade 3-2-2-3 där Trent och Curtis Jones spelade "sexor". Dom två scousersönerna uppvisade en outstanding teknik och passningskvalitet.

Inledningsvis såg det lite lojt ut och det var "rävarna" som var piggare och skapade chanser och hörnor. I den nionde minuten kom Wilfred Ndidi ren mot Kelleher som modigt gick ut och blockade skottmöjligheten.

Men sedan rullade vårt för dagen vitgröna lag igång. Vi spelade i det nya andrastället med vita och gröna kvadrater liknande det andraställ som vi hade säsongen 1995-96. I den 30:e minuten rasslade det till. Trent skickade upp bollen till Alexis som spelade vidare till Jota som sköt från sin vänsterytterposition. Leicesterkeepern Mads Hermansen räddade men Darwin slog in returen. Det var Darwins fjärde mål på tre försäsongshalvlekar.

Därefter fortsatte vi spela rappt och kreativt. Mo Salah var pigg och assisterade först Bobby Clark till 2-0 i den 35:e minuten och därefter assisterade han Jota till 3-0. Jota var pigg och inblandad i alla tre målen.

I halvtid bytte Jürgen ut alla utespelare och laget bestod då av: Kelleher; Joe Gomez, Joel Matip, Jarell Quansah, Kostas Tsimikas; Harvey Elliott, James McConnell, Dominik Szoboszlai; Ben Doak, Cody Gakpo och Luis Díaz. Kostas spelade i "hybridrollen".

Våra andrahalvlekslag har haft problem defensivt i dom två första träningsmatcherna men nu var gossarna på tårna och tog genast tag i taktpinnen. Harvey och Ben Doak var pigga på sin högerkant. I den 60:e minuten kom trygga Alisson Becker in för trygga Kelleher.

I den 61:a minuten var Dominik Szoboszlai nära att göra ett mål från mittcirkeln när han lobbade över den långt ut stående Hermansen, men dansken lyckades få några fingrar på bollen och förstörde därmed ett drömmål för Dominik.

Två minuter därefter slog Dominik en hörna som Matip skarvade vidare till Ben Doak som mycket välförtjänt fick nicka in 4-0. 17-årige Ben har varit strålande hela försäsongen.

Vi fortsatte att rulla på ganska obehindrat, men i 71:a minuten kom "rävarna" i en attack och Patson Daka fick ett friläge men Jarell Quansah slängde sig modigt framför Daka och blockerade skottet.

Jürgen ville inte belasta Dominik för mycket och bytte ut honom i den 80:e minuten mot 18-årige Callum Scanlon. Dominik hann under sina 35 minuter visa att han är en klasspelare, han är löpvillig, stark och har en bra passnings- och skottfot.

I den 85:e minuten byttes Quansah ut mot Melkamu Frauendorf och strax därefter flöjtade domaren av matchen.

Sammanfattande bedömning
Målvakter: Vi vet att vi har världens bästa målvakt i Alisson Becker. Han ställdes inte på något egentligt prov under sin halvtimma. Caoimhin Kelleher fick däremot anstränga sig vid ett par tillfällen och visade då klass. Båda dessa gossar är också väldigt trygga med fötterna.

Försvar: Förstahalvlekens backlinje har fungerat bra under våra träningsmatcher. Ibou och van Dijk är det givna mittbacksparet. Leicester var pigga under den första halvtimman och våra två storresta mittbackar kom i lite svårigheter. Det blev det inga baklängesmål och under våra tre förstahalvlekar har vi bara släppt in ett mål. Det går att sätta frågetecken för Robbos roll som "tredje mittback" i spelförande läge och det finns definitvt frågetecken för täckningen bakom Ibou och van Dijk.

Idag ställdes vår andrahalvleksbacklinje inte på prov och det är svårt att säga så mycket om dom förutom att Quansah visade framfötter och mod. I dom två tidigare träningsmatcherna har dock uppsättningen Gomez, Matip, Quansah och Tsimikas svajat rejält och släppt in fem mål på två halvlekar. Vi behöver försvarsförstärkningar innan sommarfönstret stänger.

Mittfältet: Trent och Curtis såg oförskämt trygga och säkra ut som "sexor" och spelfördelare, men vi mötte samtidigt ett Championshipslag. Curtis har definitivt bättre fötter och är snabbare är Fabinho, men han är inte den fysiska bollvinnare och spelförstörare som Fabbe var. Det lär nog komma in en mer renodlad "sexa".

Såväl Mac Allister som Szoboszlai visade kvalitet och framfötter och var delaktiga i var sitt mål. Dom här två nyförvärven kommer nog att lägga beslag på dom två offensiva mittfältsplatserna. Harvey var pigg och vill också vara med och kämpa om speltid. Bobby Clark och James McConnell visar att det finns ungdomar som trycker på underifrån.

Anfall: Anfallet är vår starkaste lagdel och vi har gjort fyra mål i samtliga tre träningsmatcher. Alla fem "ordinarie" anfallare har visat gott gry. Darwin gjorde sitt fjärde träningsmatchmål och Jota sitt tredje. Mo assisterade till två mål idag och har varit pigg. Har han blivit mindre självisk på äldre dagar?

Vi har omväxlande spelat med Darwin som renodlad nia och med Gakpo som tillbakadragen nia, vilket innebär att vi kan spela på olika sätt. Cody Gakpo liknar Bobby Firmino, en kvalitetsspelare som gör andra bättre. Och i Ben Doak har vi ett prima löfte.

Matchens spelare: Diogo Jota gjorde ett mål och var delaktig i skapandet av alla tre målen i första halvlek. Han var hela tiden pigg och farlig.