Lagbanner
Trent och numret

Trent och numret

Trent Alexander-Arnold spelar som bekant med nummer 66 på ryggen. Ett inte helt vanligt nummer inom fotbollen och vi får här förklaringen till varför han har dubbelsexan på ryggen.

Trent Alexander-Arnold spelar ju som bekant i nummer 66 i Liverpool, ett inte helt vanligt nummer inom fotboll och det klingar fortfarande något starkare i hockeyns värld.

Det är dock inte han själv som ursprungligen valde numret utan en materialare i klubben vid namn Lee Radcliffe ligger bakom detta:

”När det kommer upp unga spelare från akademien så ger vi dem alltid ett högt nummer.”

”Anledningen till att vi inte ger dem ett lågt nummer med en gång är för att de inte skall få känslan av att de redan är framme och att de har klarat det.”

“Du väljer det eftersom det är ett ledigt nummer och i närheten av vad du hade tänkt dig.”

”När du nu ser honom lyfta pokaler och fira med nummer 66 på ryggen så är det en underlig känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Det är ovanligt att se ett sådant högt nummer och någon som är så glad över det.”

”Någon som Trent är bara glad över att få vara i närheten av förstalaget och jag tror inte att han inser hur bra han är. Han kräver inte mycket om vi skall vara ärliga.”

”Enligt mig så är han väldigt avslappnad angående att han har fått det här numret och tänker att det känns bra för honom. Han behåller det utan att inse hur stort det har blivit de senaste åren.”

”Vanligtvis så får du frågan efter något år i förstalaget om du vill byta till ett lägre nummer men uppenbarligen så har han blivit fäst vid numret och han har aldrig frågat om han får byta det.”

”Efter hans första säsong när vi såg hur bra han skulle bli så sa vi att det dröjer inte länge innan vi får byta det.”

”Numera är det verkligen förknippat med Trent och numret blir bara mer och mer ikoniskt desto fler matcher han gör för klubben.”

”Det är förmodligen ett nummer som många håller kärt nu med tanke på att det är en kille från staden som har tagit sig hela vägen och som bär det.”

”Det är galet hur många ungar du ser som går runt med nummer 66 på ryggen och det är ju knasigt hur det har satt sig. Det är verkligen ett sådant nummer som du tänker att det kommer att tillhöra någon annan nästa säsong.”


Det återstår dock att se om han behåller numret genom hela karriären, under en frågestund på twitter för en tid sedan fick han just den frågan och var då osäker på om han skulle behålla numret genom karriären.

Hittills har han hunnit med att spela 125 matcher för klubben och trots framgångarna så förblir han ödmjuk. Radcliffe igen:

”Det är otroligt, Trent kom till Melwood och han uppförde sig exemplariskt för att vara så ung.”

”Han var ganska tystlåten och det tror jag fortfarande att han är trots att han hänger med kärntruppen nu. Han är dock mer livlig när han är med dem.”

”Men förutom det så hänger han fortfarande med Ben Woodburn och när han går förbi så hälsar han alltid artigt.”

”Vill han ha en långärmad tröja på en match så kommer han ner till materielrummet och ber snällt om att få en långärmad tröja. Han är verkligen trevlig på alla sätt och vis.”


Citaten hämtade från liverpoolfc.com

Carl-Martin Landquist2020-04-21 08:58:36
Author

Fler artiklar om Liverpool