Lagbanner
Trent och van Dijk försöker smälta guldet

Trent och van Dijk försöker smälta guldet

Fram till i går vid 23-tiden svensk tid var James Milner den ende spelaren i truppen med ett Premier League-guld. Nu är de många, många fler. När det stod klart att 30 års väntan var över och att Liverpool fixat titeln försökte spelarna greppa vad som hänt och under tiden festa så gott det gick under omständigheterna.

Med sju matcher kvar på säsongen, något som begränsar alkoholintaget betänkligt, rådande förbud mot större folksamlingar samt att spelarna i Premier League är förbjudna att omgås med andra utanför den privata sfären, gjorde Liverpooltruppen ändå sitt bästa för att fira på hemlig ort och videor på dansande spelarna har delats flitigt på nätet. Med en vecka till nästa match kan det dock ändå tänkas ha funnits utrymme för Pommac och att lägga sig efter midnatt...

Några spelare stack ut huvudet från festen och hann fångas av journalisterna.

Trent Alexander-Arnold:

”Det är surrealistiskt. Det har inte sjunkit in ännu, kanske gör det det tidigast i morgon. Fansen och laget har väntat så länge och det är väldigt speciellt.

Vi trodde att vi skulle avgöra själva, men vi bryr oss inte om hur vi gör det. Vi är Premier League-mästare och är stolta över det.

Jag är 21 år och har vunnit Champions League, Premier League, Supercupen och VM för klubblag. Nå måste jag se till att vinna några av de inhemska cuperna.”

 
Virgil van Dijk blev uppenbart varse fansens firande när supportrar dök upp medan han genomförde en segerintervju, men som den klippa han är hanterade han förstås det utan problem och kunde fortsätta att prata med reportern.

”Otroligt, en sådan säsong så här långt. Vi har varit enastående. Det är otroligt att få vara en del av den här gruppen, den här klubben, och att få vara med på resan sedan jag kom hit.

I år har vi tagit det till en ny nivå. Alla har rätt till sin egen mening, men vi har varit så stabila och har gjort väldigt bra ifrån oss i flera delar av spelet. Det är en fantastisk känsla och jag är väldigt stolt att vara en Premier League-vinnare.

Från ögonblicket jag kom har speciellt managern trummat in en mentalitet om att alla tillhör ett lag. Alla är en del av det och det inkluderar de som jobbar på Melwood, på arenan och spelarna. Alla sitter i samma båt och önskar nå samma framgång.”


Källor: This is Anfield, liverpool.no

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-06-26 23:26:17
Author

Fler artiklar om Liverpool