Lagbanner
Trögt med Thiago - försäljning av Ejaria?

Trögt med Thiago - försäljning av Ejaria?

Liverpools intresse för Thiago Alcantara är officiellt men något bud har ännu inte framlagts. Sport Bild och The Athletic förväntar sig en framstöt av Liverpool den närmaste tiden. Liverpools önskan om att finansiera ett köp med försäljningar går trögt men Ejaria ser ut att kunna inbringa en liten summa genom en försäljning till Reading.

Enligt Corriere dello Sport har Atalanta hört sig för om att få låna Marko Grujic. Serie A-klubben önskar ett lånavtal som inkluderar köpoption och det ska ingå en avgift för att låna spelaren, men det framgår inte hur stort det beloppet är och inte heller vad en försäljningssumma skulle vara. Även Benevento och Milan nämns som intressenter.

För Liverpool som önskar stärka kassan genom att sälja några spelare för att finansiera köp är en utlåning av Grujic förmodligen inte en optimal lösning. Ett av de köp som det ryktas mest om är Bayern Münchens Thiago och Christian Falk skriver i Sport Bild att det förväntas en framstöt av Liverpool gällande mittfältaren någon av de kommande dagarna.

Simon Hughes skriver i The Athletic att flera källor hävdar att Thiago nu väntar på att Michael Edwards ska ta kontakt och att München förväntar sig att spelare lämnar för Liverpool. "Officiellt är Liverpool intresserade men de har inte lagt något bud ännu." Hughes lägger dock till att det även finns de som tror att Thiago kan hamna i Manchester City även om förhållandet till Pep Guardiola inte är det bästa efter att de jobbade ihop i Bayern München.

På tal om att stärka kassan ser det nu ut som att Liverpool ska kunna få in i alla fall 3,5 miljoner pund för Ovie Ejaria. 22-åringen är enligt Evening Standard nära en övergång till Reading, vilket var avtalat mellan klubbarna som en del av lånavtalet för 2019/20-säsongen men det har rått tvivel om The Royals har medel att fullfölja övergången efter att coronapandemin kraftigt påverkade klubbens ekonomi.

Ejaria har spelat 55 matcher för Reading under två lånesejourer. I Liverpooltröjan står han registrerad för åtta förstalagsmatcher sedan han kom till klubben från Arsenal 2014.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-27 19:57:17
Author

Fler artiklar om Liverpool