Lagbanner
Tysklandsexperten om lottningen: “Liverpool svårast möjliga motstånd”

Tysklandsexperten om lottningen: “Liverpool svårast möjliga motstånd”

Tidigare idag blev det klart att Jürgen Klopps Liverpool ställs mot Julian Nagelsmanns RB Leipzig i Champions League-åttondelsfinalen. En rolig lottning, enligt Twitterkontot @Tyskfotboll. “Två tränare som känner till varandras spelsätt, styrkor och svagheter,” säger Tysklandskännaren.

Det blir alltså tyskt motstånd i åttondelsfinalen. Ett bra tecken för Liverpool som ställdes mot just tyskt motstånd i den första slutspelsrundan både 2005 och 2019. Och vi vet ju alla hur turneringen slutade då. Cred till Tomas Nygren från Totaal Liverpool för den spaningen. 

liverpoolsweden.se hörde av sig till fotbollstwitters Tysklandsexpert @Tyskfotboll för att få ett Leipzig-perspektiv på dagens lott. 

Liverpool - RB Leipzig. Dina tankar kring den lottningen?

“En tuff, men rolig lottning. RB Leipzig är i bra mycket bättre slag idag än för två månader sedan, vilket säger en del om hur mycket som kan ske fram till att klubbarna ställs mot varandra om drygt två månader. För Leipzigs del så tror jag att Liverpool var svårast möjliga motstånd att få i åttondelsfinal.”

Vad förväntar du dig för matchbild i dubbelmötet?

“Två tränare som känner till varandras spelsätt, styrkor och svagheter. För stunden tror jag att det kommer bli ett Leipzig som går för det på hemmaplan medan Liverpool nog kan tänka sig att locka upp Leipzig en aning för att vid bollvinst ha större ytor att nyttja. Svårt att sia om mötet i Liverpool då jag tror att resultatet i Leipzig präglar inställningen från båda lagen i returmötet.”

I procent, hur stora chanser har Leipzig att gå vidare till en kvartsfinal? 

“Jag vill nog ge Leipzig hyfsade chanser trots allt så jag svarar 35-40%.”

Dubbelmötet kommer att spelas enligt följande:

RB Leipzig - Liverpool 16 februari 21.00

Liverpool - RB Leipzig 10 mars 21.00 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-14 20:11:00
Author

Fler artiklar om Liverpool