Lagbanner
UEFA med stark rekommendation att spela klart ligorna

UEFA med stark rekommendation att spela klart ligorna

UEFA ökar pressen att spela klart toppligorna i Europa och planerar för att avsluta resterande del av Champions League i augusti.

Enligt ESPN och Associated Press har UEFA skärpt sin ståndpunkt från ett direktiv till en stark rekommendation att avsluta inhemska toppdivisioner och cuptävlingar. De kommer dock att lyssna till särskilda fall där det kan vara fråga om att ställa in en liga och ta ställning till vilka konsekvenser det i så fall skulle få för kvalificering till de europeiska cuperna.

Belgien är ett exempel på en liga som skulle kunna komma att avslutas i förtid innan den är färdigspelad och med nuvarande tabell som slutställning enligt en rekommendation från det belgiska fotbollsförbundet. Det skulle i så fall innebära att Club Brügge, i nuläget överst i Belgian Pro League 15 poäng före Gent, koras till mästare 2019/20.

UEFA ska ha ett nytt möte på torsdag efter vilket det förväntas komma mer information i ämnet. De kommer då också att presentera en uppdatering för olika möjligheter för spelschema för både landslagsspel och klubblagsturneringar.

Enligt Daily Mail är UEFA:s plan för Champions League att spela klart de resterande 17 matcherna under 23 dagar i augusti. Åttondelsfinalerna som återstår ska enligt förslaget spelas 7-8 augusti, kvartsfinalerna 11-15 augusti, semifinalerna 18-22 augusti och finalen den 29 augusti.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-04-21 18:23:44
Author

Fler artiklar om Liverpool