Lagbanner
Uppdatering om träningssituationen

Uppdatering om träningssituationen

Endast individuell träning är för närvarande tillåtet, men positiva nyheter är på väg.

För närvarande är träning i stora grupper förbjudet, och endast individuell träning är tillåtet. Detta är en del av "Project Restart" som för närvarande är i fas ett, där endast individuell träning är det som gäller för lagen i Storbritannien. 

Enligt källor till BBC så verkar dock "Project Restart" gå in i en positivare fas nästa vecka, vilket skulle innebära att lagen och spelarna kan återgå till träning, dock med rejäla restriktioner. 

BBC skriver att alla spelare och ledare har fått ta del av dessa riktlinjer, som bland annat innebär att all nödvändig utrustning inför träningspassen ska desinficeras. Detta gäller bland annat bollar, konor och målburar.

Utöver detta ska även spelarna hålla avstånd till varandra och tacklingar ska enligt restriktionerna vara förbjudet under träning. Laget får heller inte samlas på träningsanläggningarna varken före eller efter träningarna, och ska heller inte utnyttja såväl behandlingsrum eller gym. Träningarna får som högst pågå i 75 minuter.

Spelarna ska dessutom genomgå två lättare test i veckan för att upptäcka eventuella tecken på smitta. Detta innehåller ett frågeformulär om hälsan samt att kroppstemperaturen ska kontrolleras. 

För att få gå in i den nya träningsfasen som Premier League har föreslagit krävs även att regeringen, myndigheter och medicinska experter godkänner att gå in i den nya fasen inför nästa vecka.

Målet med "Project Restart" är att matchandet i Premier League ska återupptas under första halvan av juni. 
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-05-13 19:41:56
Author

Fler artiklar om Liverpool