Lagbanner
Vändningen: Timo Werner nära Chelsea

Vändningen: Timo Werner nära Chelsea

De länge omskrivna förhandlingarna mellan Liverpool och RB Leipzig om Timo Werner fick sig en törn i veckan när uppgifter gjorde gällande att negocieringarna avslutats. Nu har Chelsea gett sig in i kampen och flera medier rapporterar att den tyska landslagsmannen är nära en flytt till London.

Timo Werner sågs länge som nästa självklara nyförvärv till Merseyside. Jürgen Klopps band till Tyskland, den unga anfallarens egenskaper och det faktum att Liverpool inte handlat ett startalternativ till anfallet på tre år banade väg för ett nytt praktförvärv. Coronapandemin försatte på naturlig väg förhandlingarna i ett långsammare tempo, men uppgifterna om små successiva framsteg i förhandlingarna ramlade in löpande och för bara någon vecka sedan fanns nog inte många som tvivlade över att Werner skulle lira i helrött till hösten. 

I slutet av förra veckan rapporterades det på nytt om konkret kontakt mellan Klopp och Werner och att Liverpool skulle vara anfallarens förstaval har hela tiden varit narrativet i media. När uppgifterna någon dag senare istället förde fram att Liverpool inte var villiga att möta utköpsklausulen på drygt £50 miljoner var det många LFC-supportrar som rynkade sina näsor. 

Reaktionerna blev snabbt omfattande i sociala medier. Personligen tror jag att Werner-tråden varit en givande följetong i frånvaro av fotbollen för många supportrar, en symbol för fotbollen som ska rulla igen när pandemin gjort sitt. Lika delar tröst och framtidstro var kanske välbehövligt. Med en transferlös sommar i ryggen och en stark ekonomi var nog det faktum att det verkade vara prislappen som kommit emellan klubbarna, det som gav utlopp för den största irritationen bland supportrar. Det får man säga är fullt förståeligt med tanke på en stark ekonomi och en transferlös sommar i ryggen, samtidigt som man inte ska glömma dyra CL-bonusar till spelarna under sommaren 2019 och antagligen liknande utdelning den här sommaren. 

När irritationen över affären var som störst kom under torsdagen uppgifterna om Chelseas jakt på Werner som ett brev på posten. James Pearce på Liverpool Echo, sillyjournalisten Fabrizio Romano och andra stora mediehus som ESPN, BBC och Goal kom nu med uppgifterna att Chelsea leder kontraktsförhandlingarna med Werner. Summor mellan £49-54 miljoner framhölls och angående lön rapporterades siffror i £10 miljoner om året-kategorin. Det vill säga mer eller mindre samma pengar som varit på bordet en vecka tidigare.

Generellt sett när konkreta siffror på både övergångssumma och årslön sipprar ut i media har det substans. Kombinationen av det och antalet källor som för vidare nyheten ger all anledning att tro att Timo Werner inte är mer än några dagar bort från att vara en blivande Chelsea-spelare. Nämnvärt är det vidare att om Werner-förhandlingarna skulle ta en ny törn till Liverpools fördel, är det rimligt att misstänka att priset har förhandlats upp; både för Werner och till Werner, om vi säger så. 

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-06-05 08:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool