Lagbanner
Veckans Liverpool: Bortkastad seger, loja insatser och glädjebesked

Veckans Liverpool: Bortkastad seger, loja insatser och glädjebesked

Liverpool blandade och gav i ligaspelet under veckan som gick. Numera är titeln inte i våra händer längre men till slutspurten kan vi åtminstone välkomna tillbaka ett antal spelare från skada. Redaktionen ger er veckans...

…bortkastade seger
Liverpool behövde tre poäng mot ärkerivalerna Manchester United för att fortsatt ha titeln i egna händer. Prestationen var riktigt bra, fram till den sista tredjedelen.  Liverpool radade upp mängder med klara chanser men gick ”bara” in med en 1-0-ledning i paus. De brända lägena, och det bristfälliga beslutsfattandet i den sista tredjedelen skulle också kosta. Helt plötsligt hade United vänt, utan att egentligen skapa några riktigt lägen. Kvitteringen är helt bisarr, först en passning av Quansah i blindo in i mitten, och sedan en Kelleher som var placerad utanför sitt mål för att ge att ge Quansah ett alternativ till hemåtspel. En poäng räddades till slut, men nu behöver Liverpool förlita sig på att Arsenal tappar poäng i avslutningen, samtidigt som man själva gör jobbet i sina matcher. Just nu ser Arsenal tyvärr inte ut som ett lag som kommer tappa poäng, faktum är att de knappt släpper till en målchans, oavsett vilket lag de möter. Poängtappet mot Manchester United kan därför bli riktigt, riktigt kostsamt. Men jag ska absolut inte vara en domedagsprofet och hävda att vi spelat bort oss från titeln. Det är mycket fotboll kvar av den här säsongen.

…loja insatser
Seger blev det mot Sheffield United, mest för att bortalaget helt enkelt är för dåliga. Liverpools insats var inte mycket att hänga i julgran, men tack vare individuell briljans från Alexis Mac Allister bärgades tre poäng. Mot ett lite skickligare lag hade det helt klart kunnat sluta annorlunda. Insatsen mot United var i det stora hela bra, men som jag var inne på tidigare var beslutsfattandet i den sista tredjedelen under all kritik. 17 avslut i straffområdet men bara sex på mål är ingen bra siffra. Flera omställningslägen skapades men slarvades bort så till vida att läget som uppstod inte blev så bra som det faktiskt hade kunna blivit. Det är det jag menar var det loja i insatsen mot United. Beslutsfattandet och avsluten, det kändes inte riktigt som att spelarna tog målchanserna på allvar. Man trodde kanske att det skulle lösa sig ändå, för det har ju gjort det så många gånger tidigare. Så kan man inte tänka i en titelstrid.

…glädjebesked
På presskonferensen inför matchen mot Sheffield United i torsdags kunde Klopp lämna flera positiva besked på skadefronten. Curtis Jones, som skadade sig mot Brentford i mitten av februari, var tillbaka i matchtruppen och byttes in med 20 minuter kvar och såg pigg ut. Trent Alexander-Arnold och Diogo Jota som även de saknats en tid ska vara tillbaka i träning nästa vecka. Även Alisson ska kunna delta i vissa delar på träningarna kommande vecka.

Dessutom börjar det även närma sig comeback för långtidsskadade Stefan Bajcetic. Han har under säsongen brottats med ”growing pains” men är sedan en tid tillbaka helt smärtfri. Under veckan har han tränat på för fullt med U21-laget och om allt går enligt plan kommer han att göra Trent, Jota och Alisson sällskap nästa vecka.

Sju matcher återstår i ligaspelet och minst två i Europa League innan vi kan göra bokslut för säsongen 2023/24. Alla fem är otroligt viktiga tillskott inför den stundande slutspurten för att vi ska kunna ta oss hela vägen in i mål.

…avslutade tränarjakt, eller?
Xabi Alonso har av många pekats ut som den naturliga ersättaren att ta över Liverpool efter Klopp.
Men förra veckan lämnade spanjoren beskedet att han väljer att stanna kvar i Bayer Leverkusen nästa säsong. Således har Liverpool fått byta riktning i sin jakt på en ny tränare. Sporting-tränaren Ruben Amorim och Brighton-tränaren Roberto de Zerbi har varit två namn som florerat i media en längre tid. Enligt rapporter har Liverpool bestämt sig för att Amorim är mannen som ska leda Liverpool framöver, och vad det verkar så hoppas klubben att det ska vara klart redan nästa vecka, enligt uppgifter från den portugisiska journalisten Pedro Sepúlveda. Amorim sägs också ha en utköpsklausul på runt 15 miljoner euro. Det återstår se hur trovärdiga de uppgifterna är.

 

 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-04-07 20:41:00
Author

Fler artiklar om Liverpool