Lagbanner
Veckans Liverpool: Premier League är äntligen igång

Veckans Liverpool: Premier League är äntligen igång

Nu har första veckan för säsongen passerat och Premier League är åter i full gång. För att inte någon ska missa något känns det passande att summera vad som har hänt runt Liverpool dagarna före premiären men även timmarna efter.


Premiär mot Norwich
Det viktigaste som har hänt denna vecka är såklart att ligan är igång igen. Lördagskvällen avslutades på ett väldigt trevligt sätt för vår del. En komfortabel 3-0 seger mot nyuppflyttade Norwich. The Reds hade även van Dijk och Matip tillbaka efter deras långa skadefrånvaro och tryggheten som det paret bidrar med syntes ännu en gång på plan. Rolig kuriosa från helgens match är att Salah nu är den första spelaren i Premier League att göra mål i fem raka premiäromgångar.

Kontraktssituationerna
Under fredagskvällen anslöt sig Virgil van Dijk till Fabinho, Trent och Alisson genom att även han skriva nytt kontrakt med Liverpool. Den nederländska mittbacksgeneralen har nu kritat på ända fram till 2025.

De två frågetecknen som nu finns kring kontraktssituationen i Liverpool heter Jordan Henderson och Mohamed Salah. I Hendersons fall verkade dock Klopp positivt inställd och kunde lämna svaret ”It will happen” före gårdagens match. I Salahs fall får vi hoppas att FSG & co gjorde det som hans agent Ramy Abbas Issa hoppades på. Nämligen kolla på matchen mot Norwich, för likt så många gånger förr visade den lille egyptiern precis hur viktig han är för Liverpool.

Spelarövergångar
Sedan Konate blev klar tidigt i somras har det ryktats flitigt om spelare som ska vara på väg in, men även denna vecka har de riktigt konkreta övergångsrykten uteblivit.
Däremot är det ett par spelare på väg ut. Xherdan Shaqiri har ryktats till Lyon och sägs ska kosta den franska klubben €6 miljoner. Även Ben Davies ryktas bort från klubben då både Paul Joyce och James Pearce idag har uppgett den nyss fyllda 26 åringen ser ut att gå på lån till Sheffield United.

Mittfältet - behövs en ersättare till Wijnaldum?
Den stora frågan för de flesta supportrar under sommaren har varit ifall en ersättare till Wijnaldum kommer plockas in. Saul Ñiguez i Atlético Madrid och Florian Neuhaus har setts som alternativ. Klopp själv har dock varit tydlig med att han ser alternativen som redan finns i truppen som fullgoda ersättare. Både Harvey Elliott och Curtis Jones förväntas få mer speltid samtidigt som Klopp även ser Naby Keita som ett alternativ efter en fin försäsong. 

Exakt vad man ska tro är svårt att avgöra i dagsläget är svårt att avgöra. Men faktumet är att transferfönstret är öppet fram till 2:a september. Blir då rätt spelare tillgänglig tvekar jag inte en sekund på att Klopp och Liverpool kommer ha ett eller flera nya namn till nästa säsong.

Inför nästa vecka
Imorgon börjar ny vecka, en vecka där vi säkert kommer mötas av fler galna silly season rykten. Men framförallt en vecka som avslutas på bästa sätt. När Burnley gästar oss på Anfield är det första gången sedan den 11:e mars 2020 som läktarna inte ekar tomma. Jag kan knappt bärga mig och tror att de allra flesta känner likadant.

Rasmus Hjortling Olofsson2021-08-15 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool