Lagbanner
Veckans Liverpool: Fullsatt Anfield, ny väggmålning och några tråkiga besked

Veckans Liverpool: Fullsatt Anfield, ny väggmålning och några tråkiga besked

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er veckans…

...verklighet
Vi ska inte tjata om detta i varenda artikel, men nu var i alla fall publiken tillbaka på Anfield på riktigt. Efter att ha väntat i vad som känns som en evighet var detta magiskt att se och än mer ljuvligt att höra. Emellanåt kändes det faktiskt overkligt och man fick nästan nypa sig i armen för att inse att det var sant. Anfield var fullsatt igen! Matchen blev en hyfsat enkel dag på jobbet för de rödklädda där flera spelare stod för fina individuella insatser då Burnley besegrades med 2-0. Liverpool har planenligt startar säsongen med full pott efter två på pappret enkla matcher.

...alla tråkiga nyheter
Fabinho saknades i gårdagens match. Tidigare under veckan nåddes vi nämligen av det tragiska beskedet om att hans far har avlidit. Hur länge brassen blir borta återstår att se, men vi får hoppas att han ges den tid han önskar i denna svåra tid. En annan mittfältare som vi också sänder våra tankar till är legendaren Terry McDermott som drabbats av demens. När Liverpool 1977 spelade sin första Europacupfinal någonsin var det McDermott som öppnade målskyttet och han skulle bland annat komma att vinna denna turnering hela tre gånger under sin framgångsrika karriär. Ytterligare en trist sak som kom ut under den gångna veckan var att Stephen Warnock haft så pass stora problem med sin mentala hälsa efter karriären att han till och med hade planerat att ta sitt eget liv. Nu mår i alla fall den tidigare ytterbacken mycket bättre och det är skönt att höra.

...transfers
Efter att inte ha gjort ett enda framträdande för klubben skeppades Ben Davies i måndags ut på lån till Sheffield United. Mittbacken anslöt från Preston i januari men har bevisligen inte varit tillräckligt bra för att konkurrera om en tröja. Liverpool hoppas nu på att han ska få mer speltid i The Championship. I skrivande stund verkar även Xherdan Shaqiris dagar på Anfield vara räknade då hans övergång till Lyon väntas bli officiell inom de närmsta timmarna.

...väggmålning
I närheten av Anfield har en väggmålning på Anne Williams blivit klar i veckan. Williams som förlorade sin son under Hillsborough-katastrofen 1989 var en av dem som kämpade hårdast för att få till rättvisa för de supportrar som aldrig kom hem den där tragiska eftermiddagen i april 1989. Williams ständigt brinannde engagemang för att få till rättvisa gav henne smeknamnet Iron Lady och i Liverpool är hon för evigt en stor hjältinna. Hennes porträtt är nu alltså ytterligare ett av flera stora Liverpoolikoners som pryder stadens gatubild. 

...Everton
De blåklädda i staden har i veckan värvat in en ny målvakt och det är sannerligen inte vem som helst. Andy Lonergan fick under säsongen 2019-20 vara med om att plocka hem europeiska supercupen, bli världsmästare för klubblag och slutligen vinna ligan med Liverpool där han figurerade som tredjemålvakt. När Rafa Benitez nu värvat honom får Everton in en spelare med vinnarvana, något som sannerligen kan behövas i den klubben.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-08-22 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool